KLM voegt Riyad, Saoedi-Arabië toe als nieuwe bestemming1 min leestijd

KLM A330-200

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met ingang van 28 september past KLM haar vluchtschema van en naar de Golfstaten in het Midden-Oosten aan. Onderdeel hiervan is ook de lancering van een nieuwe bestemming: Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Vanaf eind september zal de grootste stad van het land viermaal per week rechtstreeks worden aangevlogen vanaf Amsterdam. Netto komen er echter geen vluchten bij op Schiphol, omdat Riyad wordt gecombineerd met de bestaande verbinding naar Dammam, eveneens in Saoedi-Arabië. Hier zal op de terugweg naar Amsterdam worden gestopt. Vluchten worden uitgevoerd met een Airbus A330-200 met 18 stoelen in World Business Class en 246 in Economy Class.

Het vluchtschema is als volgt:

Vluchtnummer Van Naar Vertrek (lokale tijd) Aankomst (lokale tijd) Dagen van de week
KL0425 en KL0423 Amsterdam Riyad 15.35 uur 22.40 uur Ma, di, do, za
KL0425 en KL0423 Riyad Dammam 23.45 uur 01.10 uur Ma, di, do, za
KL0425 en KL0423 Dammam Amsterdam 02.25 uur 08.05 uur Di, wo, vr, zo

SkyTeam partner Saudi Airlines zou eerder dit jaar eveneens starten met een nieuwe verbinding naar Amsterdam, maar dan naar Jeddah. Die route is voorlopig opgeschort.

Overige wijzigingen

Omdat de vraag naar vliegreizen door de inreisrestricties nog bij lange na niet hersteld is, combineert KLM vaker meerdere bestemmingen op één vlucht. Zo zullen de drie wekelijkse vluchten naar Muscat, Oman, met ingang van 3 augustus worden gecombineerd met Abu Dhabi. Ook Bahrein en Koeweit worden gecombineerd aangevlogen. Dubai behoudt haar dagelijkse non-stop vlucht met een Boeing 777-200ER. Op deze route krijgt KLM binnenkort ook weer flinke concurrentie van Emirates.

Elders in de wereld combineert KLM onder andere Bangkok-Kuala Lumpur en Bangkok-Manilla, Singapore-Jakarta en Dar es Salaam-Kigali. Ook naar bestemmingen in de Nederlandse Antillen worden regelmatig meerdere eilanden aanvlogen door één vlucht.

WBC KLM A330
WBC op de A330. Foto: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *