Saudi vliegt vanaf maart weer op Amsterdam1 min leestijd

Saudia, dreamliner, boeing 787-9

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Saudia Arabian Airlines (Saudi) voert vanaf maart 2020 vluchten uit tussen Jeddah en Amsterdam. Dat maakte de SkyTeam-maatschappij gisteren bekend op Twitter. Saudi voerde tot 1991 passagiersvluchten uit vanaf Schiphol via Frankfurt. Op dit moment is de Saoedische maatschappij alleen actief met vrachtvluchten tussen Nederland en Saoedi-Arabië.

Dreamliner

Volgens Routes Online wordt er vanaf 29 maart 4 keer per week met een Boeing 787-9 Dreamliner gevlogen tussen bovengenoemde steden. In dit toestel is plaats voor 24 passagiers in business class (reverse herringbone) en 274 passagiers in economy. Vluchten zijn vanaf nu ook te boeken op de website van Saudi.

saudia, amsterdam

De nieuwe lijndienst tussen Amsterdam en Jeddah is een mooie aanvulling voor Schiphol als hubfunctie. Zeker als je bedenkt dat zowel Saudi als KLM in SkyTeam zitten. Op de vlucht van KLM tussen Amsterdam en Dammam na, zijn er op dit moment geen rechtstreekse vluchten tussen Nederland en Saoedi-Arabië. In Europa vliegt Saudia Arabian Airlines al op Parijs, Frankfurt, München, Wenen, Athene, Rome, Milaan, Madrid, Genève, Manchester en Londen.

Beeldmateriaal: Saudia

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *