British Airways stopt per direct met de B747 vloot

Welke toestellen vliegen er rond met een OneWorld Livery?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways stopt per direct met de volledige B747-400 vloot. Deze toestellen gaan bij deze luchtvaartmaatschappij dus niet meer de lucht in met passagiers.

British Airways stopt met alle B747 toestellen

British Airways is niet de enige luchtvaartmaatschappij die versneld stopt met deze toestellen. Ook KLM heeft deze toestellen versneld uitgefaseerd, net zoals Virgin Atlantic. Daarnaast stopt Qantas ook met deze toestellen, maar daar vliegt het toestel nog wel voor een aantal afscheidsvluchten. Ook bij Lufthansa zal het toestel nog ingezet worden, maar wel beperkt. Een aantal van deze toestellen staan geparkeerd op Twente Airport. Lufthansa zet de B747-400 en B747-8 toestellen nog in naar Bangkok, Chicago, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, Mumbai, Sao Paulo en Shanghai.

Minder piloten

Door het uitfaseren van de B747 bij British Airways verliezen naar verwachting 600 piloten hun baan. Tot voor kort had de luchtvaartmaatschappij 31 747 toestellen in dienst. Het was eigenlijk de bedoeling dat het laatste toestel in 2024 de vloot ging verlaten.

Deze toestellen worden vervangen door zuinigere toestellen zoals de B787 Dreamliner en de A350. De luchtvaartmaatschappij zet de komende periode de Dreamliner ook in tussen Amsterdam en London.  Op de onderstaande afbeelding kun je zien wat er gemiddeld mee ging met een B747-400 vlucht vanaf London naar New York.

British Airways B747

Afbeeldingen ©BritishAirways/Nick Morrish

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *