Pensioenplannen B747 British Airways

British Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De pensioenplannen voor de B747-400 van British Airways zijn ontdekt door Airlinegeeks. De afgelopen jaren zijn er 18 B747 toestellen voorzien van een nieuw interieur, maar er zijn er nog 13 die dit niet hebben gehad. Het laatste toestel zonder nieuw interieur zal de vloot in november 2020 verlaten.

Pensioenplannen B747 British Airways

De toestellen die wel voorzien zijn van een nieuw interieur zullen de vloot uiterlijk in februari 2024 verlaten. Volgens Airlinegeeks zullen de toestellen zonder het nieuwe interireur de vloot verlaten volgens dit schema:

©Airlinegeeks

British Airways heeft laatst een B747 toesel in de kleuren van de British Overseas Airways Corporation (BOAC) laten spuiten. Dit toestel heeft het registratienummer G-BYCG en zal de vloot in 2023 verlaten. Het is waarschijnlijk dat het toestel in deze kleuren zal blijven vliegen tot het uitgefaseerd zal worden.

Daarnaast komen er nog twee toestellen met een speciaal kleurenschema, namelijk de G-BYGC en de G-CIVB. Deze laatste zal de vloot verlaten in november van dit jaar. Voor de G-BYGC is het nog niet duidelijk wanneer deze de vloot zal verlaten. Ook één A319 toestel krijgt een speciaal kleurenschema, maar het is niet duidelijk welke dit exact zal zijn.

Als vervanger van de B747 toestellen komen er een aantal B787, B777 en A350 toestellen bij. De zes grote B787-10 toestellen zullen zich in 2020 bij de vloot voegen. Daarnaast komen er twee B777 toestellen bij in dit jaar en nog één extra volgend jaar. De A350-1000 voegt zich per juli van dit jaar bij de vloot (het eerste toestel heeft registratienummer G-XWBA), met vier aanvullende toestellen aan het eind van dit jaar.

Wat en wie gaat er mee op een gemiddelde British Airways vlucht?

In de onderstaande afbeelding kun je zien wat er gemiddeld mee gaat op een vlucht met de Engelse maatschappij. Onderaan kun je zien wat er gemiddeld mee gaat qua belading met een B747 vlucht vanaf London naar New York.

British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *