Op deze routes vliegt Lufthansa nog met de Boeing 7473 min leestijd

Boeing 747 van Lufthansa (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Boeing 747 begint zo langzamerhand een zeldzame verschijning te worden. Diverse airlines stuurden de Jumbojet vervroegd met pensioen. KLM maakte bijvoorbeeld eerder dit jaar haar laatste passagiersvlucht met de ‘Queen of the Skies’. Ook Virgin Atlantic, Qantas en British Airways heroverwegen de inzet van de 747 in de toekomst. Bij Lufthansa moet ook een deel van de 747 vloot het ontgelden. Toch zet de Duitse nationale airline vanaf deze maand de Jumbojet nog in op een aantal routes.

Boeing 747

Lufthansa beschikt momenteel over zo’n dertig Boeing 747s. Elf zijn er van het type 747-400 en de rest van het model 747-800. Aan boord van de Boeing 747-400 zijn er 67 stoelen in Business Class en 32 in Premium Economy. De resteren 272 zijn geplaatst in de Economy cabine. De Boeing 747-800 is anders ingedeeld. Je vindt hier namelijk ook de First Class cabine met 8 zitplaatsen. Verder beschikt het toestel over 80 Business Class stoelen. Het aantal Premium Economy stoelen is gelijk aan de 747-400. Tot slot, in Economy staan 244 stoelen.

Boeing 747-800 en Airbus A380 op de luchthaven van Frankfurt (Bron: Lufthansa)
Boeing 747-800 en Airbus A380 op de luchthaven van Frankfurt (Bron: Lufthansa)

Acht Boeing 747 routes

Lufthansa besloot in april dit jaar al om een aantal Boeing 747s eerder de vloot te laten verlaten. Mede door de sterk teruggelopen vraag naar vliegreizen door de Coronacrisis. Er gingen toen per direct vijf 747s uit de vloot. De laatste tijd werden grote toestellen sowieso al uit de dienstregeling gehouden. Door de lage bezettingsgraad is het namelijk goedkoper om bijvoorbeeld de Boeing 777 of de Airbus A350 in te zetten. Toch koos Lufthansa al eerder voor grote toestellen op bepaalde routes, toen moest de Airbus A380 het juist ontgelden.

Staart van een Boeing 747-800 van Lufthansa (Bron: Lufthansa)
Staart van een Boeing 747-800 van Lufthansa (Bron: Lufthansa)

Momenteel zijn er acht 747 routes bij Lufthansa. Dat zijn Bangkok, Chicago, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, Mumbai, Sao Paulo en Shanghai.

Naar Bangkok gaat de Duitse home carrier vliegen met de Boeing 747-800. In eerste instantie zal dit drie keer per week zijn, maar vanaf 2 augustus gaat die naar vijf keer per week. Vanaf 1 september staat een dagelijkse vlucht met de 747 op de planning. Chicago moet vijf keer per week aangevlogen worden met de Boeing Jumbojet. Vanaf 31 juli moet dit dagelijks mogelijk zijn. Per 31 augustus komt ook Johannesburg in zicht met vijf vluchten per week. Vanaf 29 september wordt dit dagelijks. Los Angeles en Mexico City starten vanaf begin augustus met vijf verbindingen per week. Dit wordt opgeschaald naar een dagelijkse vlucht vanaf eind die maand.

Mumbai kan in juli een aantal keer een bezoek van de 747-400 verwachten. Sao Paulo krijgt vijf vluchten per week en vanaf 1 augustus zeven. Tot slot, Shanghai wordt eerst tweewekelijks bediend vanaf begin augustus. Een ruime maand later gaat dit naar drie keer per week en nog een maand later naar vijf keer per week.

Boeing 747-400 van Lufthansa in de nieuwste livery (Bron: Lufthansa Group)
Boeing 747-400 van Lufthansa in de nieuwste livery (Bron: Lufthansa Group)

Voorzorgsmaatregelen

Ook de Duitse nationale maatschappij neemt diverse voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Zo zijn mondkapjes aan boord verplicht en is ook de maaltijdservice aangepast. Alles overige maatregelen lees je op deze speciale pagina. Zorg ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de maatregelen van de airline waarmee je vliegt. Maar natuurlijk ook van de lokale regels en richtlijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *