Is het einde van de Boeing 747 bij British Airways nabij?

British Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Boeing 747 is voor veel vliegfanaten een bijzonder toestel om mee te vliegen. Door de uitbraak van het coronavirus zijn veel luchtvaartmaatschappijen genoodzaakt om hun ‘Queen of the Skies’ uit dienst te nemen. De belangrijkste reden hiervoor is dat er nu natuurlijk veel minder vraag is naar vliegtickets. Ook zijn deze toestellen in vergelijking met bijvoorbeeld de nieuwere Airbus A350 en Boeing 787 Dreamliner nu niet bepaald milieuvriendelijk en energiezuinig. KLM heeft bijvoorbeeld nu al alle Boeing 747 met pensioen gestuurd. Ook British Airways overweegt nu om hun Boeing 747 toestellen vroegtijdig uit te faseren.

Stuurt British Airways alle Boeing 747’s vroegtijdig met pensioen?

Op dit moment heeft British Airways in totaal 28 Boeing 747 toestellen in de vloot en deze toestellen hebben een gemiddelde leeftijd van 23 jaar. Aanvankelijk was de maatschappij van plan om de helft van deze toestellen in 2021 uit te faseren. De andere helft zou pas in 2024 met pensioen gaan.

Welke toestellen vliegen er rond met een OneWorld Livery?
Boeing 747-400 British Airways (Foto: British Airways)

Alhoewel British Airways niet direct een vroegtijdige uitfasering van de Boeing 747’s aankondigt, laat de maatschappij op Twitter weten dat er een aantal trainingen voor piloten op dit type toestel worden geschorst. Ook is er in deze periode veel minder vraag naar vliegtickets waardoor de inzet van de Boeing 747’s overbodig is.

Conclusie

Het ziet ernaar uit dat British Airways de Boeing 747’s vroeger gaat uitfaseren dan oorspronkelijk was gepland. De maatschappij is één van de weinige maatschappijen die nog steeds met dit type toestel vliegt. Lufthansa vliegt ook nog met Boeing 747’s en heeft zelfs nog 19 Boeing 747-8 toestellen in dienst die slechts enkele jaren oud zijn. Laatstgenoemde maakte eerder ook al bekend de jumbojets eerder uit te faseren dan gepland.

Uitgelichte afbeelding: NewsCast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *