Geparkeerde vliegtuigen op Aalsmeerbaan worden verwijderd

Geparkeerde vliegtuigen op Aalsmeerbaan worden verwijderd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nog niet zo lang geleden werden zo goed als alle vliegtuigen geparkeerd op de start- en landingsbanen. Dit gebeurde ook op Schiphol. Dit was nodig omdat de vliegtuigen vanwege de Coronacrisis niet meer hoefden te vliegen. Onder andere KLM was noodgedwongen het grootste deel van haar vloot aan de grond te houden. Samen met Amsterdam Airport Schiphol werd besloten de vliegtuigen op o.a. de Aalsmeerbaan te parkeren. Aangezien het vliegverkeer weer langzaam op gang komt, is er ook weer meer ruimte nodig om te bewegen. De geparkeerde vliegtuigen op de Aalsmeerbaan zullen dan ook verwijderd moeten worden.

Uniek

Op een normale dag zijn er op Amsterdam Airport Schiphol zo’n 200 parkeerplaatsen voor vliegtuigen, maar de afgelopen tijd waren dat er dus veel te weinig. Gevolg: een afgesloten Aalsmeerbaan met zo’n 25 toestellen van KLM op de parkeerplaats. Dit zorgde voor unieke beelden op Schiphol en wereldwijd ook op andere luchthavens. Uiteraard is het niet vanzelfsprekend dat je een toestel zomaar een poos ergens kunt parkeren. Daar komt nog een hoop bij kijken, dat kun je teruglezen in dit artikel op InsideFlyer.Geparkeerde vliegtuigen op Aalsmeerbaan worden verwijderd

Aalsmeerbaan Schiphol

Door de opening van steeds meer grenzen, bijvoorbeeld in Europa, nemen ook de vliegreizen weer toe. KLM maakte de plannen voor de komende tijd recentelijk nog bekend. Ook andere maatschappijen, zoals Qatar Airways en Transavia, komen frequent met updates om weer te gaan vliegen. Uiteraard zijn er allerlei maatregelen getroffen om veilig te reizen met het vliegtuig. Zo zijn er op onder andere de luchthaven Schiphol en Eindhoven Airport verschillende maatregelen genomen, bijvoorbeeld de verplichting van het dragen van mondkapjes. Ook bij vliegtuigmaatschappijen zijn allerlei maatregelen genomen om het zo veilig mogelijk aan boord te maken.

Met de toename van het vliegverkeer zijn dus op Amsterdam Airport Schiphol alle start- en landingsbanen weer nodig. Ook de Aalsmeerbaan moet ontdaan worden van de geparkeerde vliegtuigen. De Aalsmeerbaan is een start- en landingsbaan is alleen door Schiphol in gebruik wanneer vliegtuigen niet kunnen landen op de Polderbaan of Kaagbaan. Bijvoorbeeld vanwege wind of andere weersomstandigheden. Hoogstwaarschijnlijk zal er dan ook niet heel veel vliegverkeer gebruikmaken van de Aalsmeerbaan. Een deel zal ook weer worden ingezet, en de extra parkeerplaatsen zullen niet meer nodig zijn.

Geparkeerde vliegtuigen op Aalsmeerbaan worden verwijderd

Bron & Beeldmateriaal: Schiphol & Paul Ridderhof / KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *