Is Turkish Airlines de grootste van Europa?

Boeing 737 van Turkish Airlines boven de Rode Zee (Bron: Turkish Airlines)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het zijn roerige tijden in de luchtvaart. Alhoewel Europa langzaamaan het vliegverkeer met de nodige voorzorgsmaatregelen weer op lijkt te starten, bevinden andere delen van de wereld zich nog in heel ander vaarwater. Door de Coronacrisis zien we heel wat ontwikkelingen, zo gaan iconische toestellen als de Boeing 747 en Airbus A380 sneller met pensioen. Maar ook airlines die er minder goed voorstaan gaan de crisis mogelijk niet overleven. Sommige airlines herstarten hun dienstregeling sneller dan anderen. Daardoor is Turkish Airlines voor nu de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa. Wie zal er volgen?

Coronacrisis

Door de Coronacrisis moet ook Turkish Airlines (TK) voorzorgsmaatregelen nemen. Zo deelt de airline hygiene kits uit aan passagiers. Hierin vind je bijvoorbeeld een mondkapje en desinfectiedoekjes. Aan boord krijg je extra uitleg van de crew over hoe de verspreiding van het virus zoveel mogelijk beperkt kan worden. De toestellen van de airline worden voorafgaand aan elke vlucht gedesinfecteerd. De contactpunten zoals deuren, toiletten en armsteunen worden extra schoongemaakt. Meer over de voorzorgsmaatregelen van TK lees je hier.

De Crew van Turkish Airlines maakt ook gebruik van mondkapjes (Bron: World Airlines News / Turkish Airlines)

Turkish Airlines

De Turkse nationale airlines had eerder deze maand de primeur om voor het eerst sinds 24 maart 2020 weer 400 wekelijkse vluchten uit te voeren. Turkish Airlines was daarmee de grootste carrier van Europa door een snelle herstart van het Europese en intercontinentale netwerk. Wat daarin zeker heeft geholpen is de opening van een derde onafhankelijke startbaan op de luchthaven van Istanbul.

"Airbus

Bestemmingen

Het wereldwijde netwerk van de Turkse maatschappij is aanzienlijk. Zelf stelt de airline naar de meeste landen te vliegen van alle maatschappijen ter wereld. Het gaat momenteel op maar liefst 122 bestemmingen, waarvan nagenoeg alle vluchten non-stop beschikbaar zijn. Nog niet alle routes zijn opgestart, maar dit zal in de loop van deze maand afgerond moeten zijn. Het is ook nog niet duidelijk welke toestellen ingezet zullen worden. Zo kun je bijvoorbeeld op de route Istanbul – Tel Aviv de Airbus A321 of A330 tegenkomen, maar ook de Boeing 777 of 787.

De laatste stand van zaken lees je in de deze schemawijziging van Turkish Airlines op de website van Routesonline. Met dit aanbod is Turkish Airlines nu de grootste van Europa. Toch is de verwachting dat wanneer bijvoorbeeld British Airways, Lufthansa en Air France hun netwerk weer verder opstarten dat dit mogelijk snel voorbij zal zijn. De tijd zal het leren wanneer de grote Europese carriers zich weer met elkaar gaan meten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *