Air France zegt vrijdag voor de laatste keer ‘Au Revoir’ tegen haar Airbus A3802 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het toetsel had nog enkele jaren mee moeten gaan, de Airbus A380. Echter door een grote uitbraak van het Coronavirus werd zo goed als al het vliegverkeer voor een grote tijd platgelegd. Maatschappijen besloten delen van hun vloot vervroegd uit te faseren. Ook Air France zou dat doen met haar Airbus A380. En dat uitfaseren is nu echt aangebroken. Vrijdag zal namelijk de laatste vlucht met deze jumbojet van Air France worden uitgevoerd. Het is dan echt over en uit – Au revoir.

A380

Air France zou nog tot en met 2022 blijven vliegen met de Airbus A380. Daar komt nu dus abrupt een einde aan. Air France nam de eerste A380 in 2009 in ontvangst. Hierna volgde nog 10 van deze jumbojets om de maatschappij te versterken. Het toestel beschikt over 9 stoelen in La Première (First Class), 80 in Business Class, 38 in Premium Economy en 389 stoelen in de Economy Class. Dit alles is verdeeld over twee verdiepingen, waarbij je voor- en achterin het toestel met een flinke trap ophoog of naar beneden kunt. Dit immense toestel zou de toekomst voor vele maatschappijen moeten zijn. Zeker met het oog op de toename in vliegreizen. Helaas bleek al vlot dat die toename minder zijn vlucht nam dan men gedacht had.

Met de huidige Coronacrisis is er zelfs in jaren niet zo weinig gevlogen. Duizenden vliegtuigen staan wereldwijd aan de grond. De verwachting is dat het jaren gaat duren voordat het aantal reizen weer op het peil is zoals het nu is.

Benieuwd hoe de A380 er van binnen uitzag bij Air France? Check het hier!

Au Revoir

Halverwege mei kondigde Air France dan ook aan per direct te stoppen met het gebruik van de Airbus A380. Sinds maart staan de toestellen dan ook stil. Air France pakt dit moment om tegelijkertijd ook te verduurzamen. De Franse Staat leent Air France zo’n €7 miljard. Daarvoor in de plaats moet de maatschappij ook verder verduurzamen. Bijvoorbeeld door minder binnenlandse vluchten uit te voeren, waar bijvoorbeeld de trein een goed alternatief is. Ook wordt er gekeken naar verduurzaming van de vloot. De A380 is zeker niet het duurzaamste toestel. Een Airbus A350 of Boeing 787 Dreamliner zou dan ook een betere keuze zijn.Review Air France A380 Economy Upper deck - Paris CDG naar Los Angeles

Laatste keer

Aanstaande vrijdag zal de jongste Airbus A380 van Air France, 9 jaar, haar laatste vlucht maken voor de maatschappij. De F-HPJH zal een twee uur durende vlucht over Frankrijk maken. Geen groot afscheid, alleen uitgenodigd personeel mag hier bij aanwezig zijn. De vlucht vertrek dus aanstaande vrijdag vanaf de luchthaven Paris-Charles de Gaulle (CDG). De vlucht zal vertrekken rond 15.30u en landen rond 17.45u. Het vluchtnummer van deze afscheidsvlucht is AF380. Op de social media kanalen zal Air France verslag doen van deze laatste A380 vlucht van Air France. Ook hier op Flightrader24 is de vlucht te volgen.

Headerfoto: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *