Bestemmingstips: Pompeï en de Amalfikust

Bestemmingstips: Pompei en de Amalfikust

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ditmaal gaat mijn roadtrip door Italië verder naar Pompeï en de nabijgelegen Amalfikust. In Pompeï waan je je door de oude historie van het gebied, of juist door het vulkanische gebied van de Vesuvius. Bij de Amalfikust kom je langs smalle bochtige wegen, waar je schitterende dorpjes en vergezichten over de zee hebt. Her en der kun je prima vertoeven en genieten van het lekkere Italiaanse leven. In deze bestemmingstips ga ik in op wat er te doen is in Pompeï en de Amalfikust.

Italië

Bij een roadtrip hoort natuurlijk de huur van een auto. In Italië kun je op vele plekken een auto huren. Zelf boekte ik de auto via Flying Blue bij Europcar. Dit leverde met wat extra Miles op en een mooi tarief. In Italië is het overgrote deel van de wegen in een goede conditie.

Bestemmingstips: Florence & Omgeving - ItaliëZeker ook het gedeelte rondom de grote steden is prima. De hoofdwegen tussen de steden zijn verder ook prima onderhouden. Houd er rekening mee dat je onderweg op verschillende plekken tol moet betalen als je over de snelwegen (E-wegen) rijdt. Met een TomTom, ingebouwde navigatie of gewoon Google Maps kun je prima navigeren door het land heen.

Pompeï

Het eeuwen oude Pompeï is voor veel toeristen een plek om te stoppen. En het is het zeker waard. Pompeï bestaat tegenwoordig uit het ‘Oude’ Pompeï en het nieuwe Pompeï. Het nieuwe Pompeï is gelegen aansluitend aan het Oude Pompeï. Hier vind je een leuk centrum met een kerkje en verschillende leuke restaurantjes en barretjes.

Deze diashow vereist JavaScript.

Een plek waar je heerlijke Italiaanse gerechten kunt nuttigen vlak bij het station is het Pompeï Centrale Pizzaria Hamburger Bistrot. Wellicht is de naam niet heel aantrekkelijk, maar het eten is van een goede kwaliteit en niet duur. Het is ook gemakkelijk bereikbaar vanuit het centrum.

Net buiten het oude Pompeï vind je een ander goed restaurant wat heerlijke lunchgerechten serveert. De schommels hangen bij de ingang waar je relaxt op kunt zitten tijdens de lunch. Het ‘We Love Puro’ restaurant ziet er verder gezellig uit en het eten is goed.

Ik verbleef in Pompeï in een Airbnb. Dit verblijf was een appartement in een mooi huis. Vanuit hier had ik een mooi uitzicht op de Vesuvius. Dit Airbnb appartement was goed geprijsd, de host was vriendelijk en behulpzaam en het appartement modern en schoon. Ben je dus op zoek naar een leuke, veilige en betaalbare locatie dan is deze Airbnb in Pompeï zeker de overweging waard.

Deze diashow vereist JavaScript.

Oude Pompeï

Naast het modernere Pompeï is er ook het oude Pompeï. Dit gedeelte van de stad is na de verwoestende uitbarsting van de Vesuvius in 79 n. Chr. geheel onder de as en andere materialen van de vulkaan bedekt geraakt. Aan het eind van de 16e eeuw zijn de eerste overblijfselen gevonden van deze oude stad en in de 18e eeuw is men begonnen aan het opgraven van de archeologische opgravingen. Tegenwoordig kun je door de opgegraven Romeinse stad heenlopen. Hiervoor kun je zeker een halve dag uittrekken. Maar let wel op, want aangezien er bijna geen bomen staan is het vanaf het middaguur erg warm. Plekken met schaduw zijn zeldzaam. Dus neem voldoende water mee, een pet is ook geen overbodige luxe en een paraplu kan zeker ook helpend zijn voor de zon. Daarnaast is het aan te raden in de ochtend te gaan, aangezien de zon minder scherp is.

Deze diashow vereist JavaScript.

De oude stad is indrukwekkend om te bekijken. Grote delen van de stad zijn onder het puin en de as vandaan gehaald. Her en der is wat informatie te vinden over de overblijfselen. Echter is het handig om bij de ingang of een audioguide mee te nemen of een boekje vooraf aan te schaffen met de juiste informatie. Verschillende bouwen zijn weer in eren hersteld waardoor je ook op andere verdiepingen kunt komen. Vanuit daar heb je dan weer een interessant uitzicht over de oude stad met op de achtergrond de Vesuvius. Al met al is een bezoek aan het oude historische Pompeï een aanrader. Vooraf kun je (en moet je op dit moment) entreekaarten bestellen. Dat kun je gemakkelijk doen via Ticketone.

Deze diashow vereist JavaScript.

De Amalfikust

Na een dag Pompeï is het tijd om verder te reizen naar de Amalfikust. Bereid je goed voor op smalle bochtige wegen en files. Her en der is het mogelijk om langs de weg te parkeren en te genieten van de mooie uitzichten over de heuvels en de zee. Ook kun je in enkele stadjes uitstappen en een duik in de verkoelende zee nemen. Zorg wel voldoende eten, drinken en natuurlijk ‘strand’-spullen. Let wel op dat het voornamelijk rotsstranden zijn.Bestemmingstips: Pompei en de Amalfikust

Het is niet alleen leuk om op lager gelegen stukken te rijden. Ook op hoger gelegen gedeeltes van dit schiereiland. Zelf bezocht ik San Lazaro van waaruit je schitterende vergezichten hebt. Daarnaast zitten hier enkele goede verblijfplekken. Zelf koos ik voor een Airbnb die zelf een stukje land hadden waar ze hun eigen producten produceren. Daarvan maken ze heerlijke verse gerechten. Zoek je een slaapplek dan is deze plek aan de Amalfikust zeker een aanrader!

Deze diashow vereist JavaScript.

Aan de Amalfikust is weinig plek om te parkeren, zeker rondom de zee. Tijdens mijn bezoek aan Amalfi zelf was ik dan ook een van de laatste die kon parkeren in de parkeergarage Luna Rossa die hier in de rotsen gebouwd is. Een ideale plek om hier te parkeren, redelijk betaalbaar maar dus snel vol! Amalfi is een leuk kleurrijk dorpje aan de Tyrreense Zee. Amalfi staat bekend om haar Limocello. Alles in dit stadje is daar dan ook aan gekoppeld. Speciale Limocello flessen, Limocello wijnen, zeepjes etc. Aan de boulevard zijn enkele leuke restaurantjes gevestigd die ook uitnodigend zijn om wat te eten en drinken. Verder is er wat strand waar je een bedje kunt huren en kunt bakken in de zon. Ook hierbij geldt: kom op tijd of reserveer vooraf.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Artikelen

Bij deze artikelenreeks kun je reviews van hotels en bestemmingstips teruglezen. Deze artikelen zijn al geschreven, of verschijnen binnenkort op InsideFlyer.

 1. Tripintroductie: Roadtrip Italië
 2. Review Renaissance Amsterdam Schiphol Airport Hotel
 3. Bestemmingstips Florence
 4. Review MGallery Grand Hotel Livorno
 5. Bestemmingstips Pisa & Omgeving
 6. Review Ibis Styles Brindisi
 7. Bestemmingstips Rome
 8. Review Aparthotel Adagio Rome Vatican
 9. Bestemmingstips Brindisi & omgeving
 10. Bestemmingstips Pompei & de Amalfikust
 11. Review Pullman Paris CDG
 12. Tijdens Corona op bezoek in de Salon Air France Lounge 2F
 13. InsideLook: Zo ziet de vernieuwde KLM Crown Lounge 25 eruit
 14. Vliegen met Air France tijdens Corona

Beeldmateriaal: MdTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *