Nieuwe bestemming voor Wizz Air vanuit Eindhoven

Airbus A320 van Wizz Air (Bron: Wizz Air)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eindhoven Airport verwerkt nog flink minder vluchten dan vorig jaar. Toch lijkt Wizz Air vertrouwen te hebben in de toekomst met het (her)openen van diverse routes. Denk aan bestemmingen als bijvoorbeeld Wenen, Tirana, Milaan en zonnig Cyprus. Daar komt nu een nieuwe bestemming bij vanuit het Brabantse vliegveld. Wizz Air start namelijk vanaf 25 oktober met de route Eindhoven – Doncaster Sheffield in Engeland.

Wizz Air

Wizz Air is een van oorsprong Hongaarse low cost carrier die actief is in Centraal en Oost-Europa. De meeste toestellen van de airline zijn dan ook in Hongarije geregistreerd. De prijsstunter heeft echter ook vliegtuigen in de Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk gestationeerd. De maatschappij vliegt met de Airbus A320 en A321, zo’n 130 in totaal. Normaliter vliegt Wizz Air naar meer dan 150 bestemmingen in 44 landen, maar dat is tijdens de Coronacrisis natuurlijk minder.

Wizz Air beschikt over diverse typen Airbus toestellen (Bron: Wizz Air)
Wizz Air beschikt over diverse typen Airbus toestellen (Bron: Wizz Air)

Eindhoven Airport

Voor de nieuwe route tussen Eindhoven en Doncaster Sheffield zal een Airbus A320 ingezet worden vanaf 25 oktober 2020. Een enkele reis start vanaf € 19,99 (incl. belastingen en handbagage) en is al te boeken via de website. Voor ruimbagage rekent de airline extra kosten. Dit is de 25e bestemming die de low cost carrier vanuit Eindhoven aanbiedt. De airline stelt dat de nieuwe route een primeur is: tot nog toe kon men met Wizz vanuit Eindhoven enkel naar Centraal- en Oost-Europese bestemmingen en Milaan reizen.

Een toestel van Ryanair en twee toestellen van Wizz Air op Eindhoven Airport (Bron: Eindhoven Airport)
Een toestel van Ryanair en twee toestellen van Wizz Air op Eindhoven Airport (Bron: Eindhoven Airport / Twycer / www.twycer.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *