Wizz Air herstart vluchten tussen Eindhoven en Wenen

Airbus A321 van Wizz Air (Bron: Wizz Air)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wizz Air is vanaf 1 mei gestart met de vluchten tussen Wenen en Eindhoven. Deze vluchten zullen de komende tijd drie keer per week uitgevoerd worden. De luchthaven vliegt ook naar Eindhoven Airport vanaf Boedapest en Sofia. Deze vluchten worden de komende tijd respectievelijk 7 en 5 keer per week uitgevoerd.

Wizz Air naar derde bestemming vanaf Eindhoven Airport

Wizz Air was tijdelijk met de vlucht tussen Wenen en Eindhoven gestopt vanwege het Coronavirus. Daarop heeft Oostenrijk een aantal maatregelen genomen waardoor het tijdelijk niet meer mogelijk was om deze vluchten uit te voeren. Vanaf Wenen voert de luchtvaartmaatschappij ook vluchten uit naar Dortmund, Lissabon en Thessaloniki. Deze vluchten zullen ook per 1 mei weer beperkt worden uitgevoerd.

Momenteel zijn er maar een zeer beperkt aantal passagiersvluchten van en naar Eindhoven Airport. Alleen de luchtvaartmaatschappijen Wizz Air en Ryanair vliegen momenteel naar enkele bestemmingen in Bulgarije, Hongarije en het Verenigd Koninkrijk.

Vanwege het beperkt aantal vluchten geeft de luchthaven aan dat reizigers de website van de luchtvaartmaatschappij goed in de gaten moeten houden. Ook zijn de openingstijden aangepast. De terminal is vanaf 06:15 uur open tot en met de afhandeling van de laatste vlucht. Ook is er een beperkt aanbod aan winkels beschikbaar en zijn alleen Aviflora en AH to go open. Het Tulip Inn Eindhoven Airport hotel is momenteel ook gesloten.

Herinrichting Eindhoven Airport

De herinrichting van Eindhoven Airport is ook afgerond. Afgelopen jaar is de vernieuwde parkeergarage opgeleverd en daar is plaats voor maximaal 780 auto’s. Ook is er een nieuwe McDonald’s geopend en is het busstation verplaatst naar de onderste verdieping van de parkeergarage. De luchthaven heeft nu een modern vormgegeven voorterrein. Dit terrein ligt tussen de terminal & vernieuwde parkeergarage P1 en een wandelboulevard. Deze boulevard verbindt de terminal met parkeergebouw P4.

De luchthaven heeft begin vorige maand ook plannen naar buiten gebracht om de looproutes van de terminal naar de vliegtuigen overdekt te maken. Deze werkzaamheden starten naar verwachting ook binnenkort.

© Twycer / www.twycer.nl

Afbeeldingen ©WizzAir/EindhovenAirport/Twycer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *