Herinrichting Eindhoven Airport is afgerond

© Twycer / www.twycer.nl

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eindhoven Airport is een aantal jaar bezig geweest met het herinrichten van de luchthaven. Afgelopen jaar is de vernieuwde parkeergarage opgeleverd en daar is plaats voor maximaal 780 auto’s. Ook is er een nieuwe McDonald’s geopend en is het busstation verplaatst naar de onderste verdieping van de parkeergarage.

Herinrichting Eindhoven Airport volledig klaar

De luchthaven heeft nu een modern vormgegeven voorterrein. Dit terrein ligt tussen de terminal & vernieuwde parkeergarage P1 en een wandelboulevard. Deze boulevard verbindt de terminal met parkeergebouw P4.

Er is veel aandacht gegeven aan veiligheid en functionaliteit, maar er zijn ook bijna 100 bomen geplaatst. Het gebied heeft ook een link met de Brainportregio, zo zijn er rollen weggelegd voor technologie, kunst en design. De verlichting kan bijvoorbeeld op afstand bestuurd worden en kan inhaken op diverse thema’s. In de virtrines van ontwerper Piet Hein Eek zullen vanaf de zomer wisselende exposities van het Van Abbemuseum te zien zijn.

De luchthaven wil het gebied ook beschikbaar stellen voor regionale evenementen. Zo kan het gebied een podium worden en een waardige entree voor de regio. Vanwege het Coronavirus is de luchthaven momenteel beperkt open en zijn de openingstijden aangepast naar 06:15 uur tot 20:00 uur.

Eindhoven Airport ©Twycer
Eindhoven Airport ©Twycer

Overdekte looproutes

De luchthaven heeft begin vorige maand ook plannen naar buiten gebracht om de looproutes van de terminal naar de vliegtuigen overdekt te maken. Op dit moment is er geen overkapping en kan het dus voorkomen dat je in de regen naar het betreffende vliegtuig moet lopen.

Nog voor de zomer zullen de eerste werkzaamheden opgestart worden voor de overkapte galerij op de looppaden op het platform. Reizigers kunnen daardoor droog van- en naar de vliegtuigen lopen. De overkapping krijgt een bijzonder design en vormgeving passend bij de regio. Ook zal er gebruik gemaakt worden van zonne-energie en gebruikt de luchthaven herbruikbare materialen.

Overdekte looproutes Eindhoven Airport
Overdekte looproutes Eindhoven Airport

Afbeeldingen ©EindhovenAirport/Twycer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *