Privium update – verbouwing Airside lounge en dubbele poorten2 min leestijd

privium airside lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met Privium ben je sneller door de beveiliging- en paspoortcontrole op Schiphol en daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen. Bij de beveiligingscontrole kun je gebruik maken van een speciale doorgang en met de Irisscan ben je zo door de paspoortcontrole. Daarnaast zijn er speciale parkeerplaatsen op P1 en P3. Ook kun je gebruik maken van de Business Class incheckbalies bij diverse luchtvaartmaatschappijen waaronder Etihad, American Airlines, Lufthansa en Emirates.

Verbouwing Privium Airside lounge

Vanaf 25 maart 2020 was de Privium Airside Lounge al gesloten, maar de Privium ClubLounge is nu ook tijdelijk gesloten. Hierdoor is het voor Privium gemakkelijker om de werkzaamheden aan de Airside lounge uit te voeren.

In de lounge komen eigen sanitaire voorzieningen. Deze zijn momenteel niet beschikbaar in de lounge, dus daarvoor moeten passagiers de lounge verlaten. Daarnaast zal er aan de capaciteit van de lounge gewerkt worden, daar deze vaak gering was.

Parkeren met Privium in de komende periode

Op dit moment zijn Privium P3 en Terminal Valet Parking gesloten. Ben je toch genoodzaakt om te vliegen in de komende periode, dan kun je zonder reservering gebruik maken van Privium P1. Normaliter geldt daar een limiet van 48 uur, maar deze is tijdelijk opgeheven. Ook is het duurdere tarief aangepast naar de tarieven van P3, waardoor je dichterbij de terminal staat en toch het lage tarief betaalt.

Dubbele poorten

Ook komen er op een aantal drukke locaties dubbele poorten. Deze zijn voorzien van de nieuwste apparatuur zodat je snel door de controle heen kunt lopen. Dit geldt voor zowel vertrekkende als aankomende passagiers. Nu kwam het namelijk nog wel eens voor dat je even moest wachten voordat je van de poort gebruik kunt maken omdat er meerdere Privium passagiers waren. Alle poorten van de oudere generatie zullen ook geüpgraded worden de komende tijd.

Thuis genieten van recepten

Kun je niet wachten tot je weer in de lounge terecht kunt? Dan kun je nu thuis een aantal gerechten maken die normaliter in de lounge verkrijgbaar waren. Het gaat daarbij om een Kurkuma Smoothie en Rainbow Salad. Op deze pagina kun je precies vinden hoe je deze recepten maakt.

Privium Recept

Afbeeldingen ©Privium

Reacties

 1. JdV zegt

  En nou maar wachten op de mail van Privium waarin ze aangeven dat trouwe klanten korting gaan krijgen aangezien ze maandenlang niet over (een gedeelte van) de faciliteiten hebben kunnen beschikken.
  Want het kan toch niet zo zijn dat je niet levert maar wel het volle pond hmm rekening brengt mag ik hopen?

 2. RB zegt

  Wat ik ook nog steeds bijzonder vind is dat er geen korting wordt gegeven op parkeerprodukten. Ieder ANWB lid (vrijwel elke Nederlander dus) krijgt 15% korting op P3 en P6 valet, maar als (fors) betalend Privium lid betaal je gewoon de volle mep. Echt onbegrijpelijk. Nu boek ik die P6 valet dus altijd gewoon met de ANWB korting, maar je zou toch mogen verwachten dat juist Privium leden automatisch de voordeligste parkeertarieven krijgen.

  • Kilian zegt

   Hi Roel, Privium heeft af en toe ook aanbiedingen zoals 50% korting. Dit zijn echter wel acties die maar een relatief korte looptijd hebben in vergelijking met die van de ANWB, maar je hebt zeker een punt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *