Privium Airside Lounge vanaf 25 maart tijdelijk gesloten2 min leestijd

privium airside lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met Privium ben je sneller door de beveiliging- en paspoortcontrole op Schiphol en daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen. Bij de beveiligingscontrole kun je gebruik maken van een speciale doorgang en met de Irisscan ben je zo door de paspoortcontrole. Daarnaast zijn er speciale parkeerplaatsen op P1 en P3, en kun je gebruik maken van de Business Class incheckbalies bij diverse luchtvaartmaatschappijen waaronder Etihad, American Airlines, Lufthansa en Emirates.

Met het Plus lidmaatschap kun je gebruik maken van de hiervoor genoemde voordelen en de lounges. Basic leden krijgen ook al deze voordelen, maar kunnen tegen betaling gebruik maken van de lounge. Een Partner lidmaatschap kun je aanvragen voor een partner en krijgt toegang tot de lounge indien de passagier met het Plus lidmaatschap ook aanwezig is. Anders dient de passagier met het Partner lidmaatschap voor de lounge toegang te betalen als hij/zij hier gebruik van wil maken. Meer informatie over Privium en de bijbehorende voordelen kun je hier vinden.

Privium heeft dus twee lounges op Schiphol voor Plus leden. De Privium Airside lounge zal vanaf 25 maart tijdelijk gesloten zijn. De ClubLounge zal wel geopend blijven.

Privium Airside lounge tijdelijk gesloten

Tot en met 24 maart kun je gebruik maken van de lounge achter de veiligheidscontrole. Daarna zal het tijdelijk de deuren sluiten. De Privium ClubLounge voor de veiligheidscontrole zal wel geopend blijven voor Privium Plus passagiers. In de lounge zijn alleen water, koffie, thee en een paar voorverpakte snacks beschikbaar vanwege de maatregelen van de overheid. Alle andere horeca gelegenheden op Schiphol zijn ook gesloten, maar de Grab & Fly kiosk zal wel geopend zijn. Daar kun je eventueel nog wat eten kopen voorafgaand aan je vlucht.

Privium looproutes op Schiphol

Vanaf dinsdag 24 maart zijn er een aantal aanpassingen:

  • Vlieg je met KLM of een (SkyTeam partner), dan kun je inchecken in Vertrekhal 2
  • Vlieg je met een andere luchtvaartmaatschappij, dan kun je inchecken in Vertrekhal 3
  • Reis je naar een bestemming in het Schengen gebied, dan kun je de Privium poort tussen Vertrekhal 1 en Vertrekhal 1A gebruiken
  • Reis je naar een bestemming buiten het Schengen gebied, dan kun je de Privium poort in Vertrekhal 2 gebruiken

Alle vluchten zullen gedurende deze periode vertrekken vanaf de D- en E-Pier. Ook zullen daar alle vluchten aankomen omdat de andere gates gebruikt worden voor het parkeren van vliegtuigen. Gedurende de aankomende periode zal Schiphol in een sterk afgeslankte vorm open blijven. Ook Eindhoven Airport slankt de dienstverlening flink af.

Schiphol sluit grotendeels dicht
Alleen Pier E en D blijven open.

Afbeeldingen ©Privium/Schiphol

Reacties

  1. Shirley zegt

    Goede dag ik heb een vraag ik zou 2 april naar suriname gaan maar nu is mijn reis geannuleerd maar ik heb ook een toeristkaart aan gevraagd en die heb ik binnen krijg ik mijn vergoeding terug voor mijn toeristenkaart gr shirley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *