Meer airlines staken (vrijwel) alle vluchten – Emirates, Etihad, Turkish, Singapore Airlines2 min leestijd

Emirates Routenieuws 2019

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De afgelopen dagen heeft de ineenstorting van de wereldwijde luchtvaart alleen maar doorgezet. Steeds meer airlines zijn genoodzaakt om alle, of vrijwel alle, vluchten te staken. Al dan niet door lokale of internationale reisbeperkingen, of omdat simpelweg de vraag volledig is opgedroogd. Onder andere Emirates, Etihad, Turkish Airlines, Singapore Airlines, Qatar Airways en Kenya Airways hebben drastische maatregelen doorgevoerd.

Emirates & Etihad – Verenigde Arabische Emiraten

Afgelopen weekend gaf Emirates eerst aan alle vluchten te staken. Toen bleven een aantal vluchten weer in stand, ‘na vragen van reizigers en overheden’. Vandaag maakte de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten weer bekend dat alle commerciële vluchten met ingang van 25 maart, 23:59u, van, naar en via de VAE gestaakt moeten worden voor minimaal 14 dagen. Hiermee moeten zowel Emirates en Etihad dus de operatie volledig stilleggen. Ook transfers zijn niet meer toegestaan.

Turkish Airlines

Turkish Airlines, de maatschappij die normaal gesproken naar de meeste landen vliegt van alle airlines, vliegt vanaf 27 maart naar nog maar vijf internationale bestemmingen:

  • Addis Ababa
  • Hong Kong
  • Moscow
  • New York
  • Washington

Singapore Airlines

Ook Singapore Airlines is zwaar getroffen, ook door de reisrestricties van/naar en via Singapore. Ruim 96% van de vluchten wordt geschrapt. Amsterdam wordt in ieder geval tot 30 april niet meer aangevlogen. Düsseldorf zelfs tot eind mei niet. Het is ook de vraag of de lancering van Brussel doorgaat.

Qatar Airways

Qatar Airways heeft de gehele Airbus A380 vloot aan de grond gehouden. Hiermee komt ook de First Class tijdelijk te vervallen. De route naar Amsterdam lijkt voorlopig door te gaan.

Qatar Airways A380

Kenya Airways

KLM-partner Kenya Airways heeft inmiddels ook alle vluchten opgeschort.

Maatschappijen staken vluchten – passagiersrechten

Is je vlucht geannuleerd door de airline en vertrek je vanuit de EU? Lees dan hier wat je passagiersrechten zijn. Wil je zelf van je vlucht afzien? Dan bieden de meeste airlines een voucher aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *