Qantas tijdelijk met A380 rechtstreeks naar Londen1 min leestijd

Meevliegen met Qantas

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qantas vliegt tijdelijk met een Airbus A380 tussen Londen en Darwin, in Australië. Het gaat om de vluchten van Sydney naar Londen die normaal gesproken een tussenstop maken in Singapore. Singapore heeft namelijk de grenzen tijdelijk gesloten voor overstappende passagiers waardoor het toestel is genoodzaakt om in Darwin te tanken.

Darwin

Darwin is een stad met slechts 132.000 inwoners in het noorden van Australië. Vanuit Darwin vertrekken normaal gesproken alleen vluchten naar bestemmingen in Australië en zuid-oost Azië. Voor slechts een week zal dus ook Londen rechtstreeks worden aangevlogen en wel met een A380. Darwin is daarmee de tweede bestemming in Australië die rechtstreeks vanuit Londen wordt aangevlogen. Qantas vliegt namelijk ook al rechtstreeks vanuit Perth naar Londen.

Qantas Airbus A380
Qantas vliegt voor het eerst met een A380 rechtstreeks tussen Darwin en Londen.

Vluchten met Qantas

De A380 vertrekt om 18:00 vanuit Sydney om vervolgens te landen om 21:15 in Darwin. Vanuit daar vertrekt het toestel om 23:00 om de volgende ochtend om 6:15 te landen op Londen-Heatrow. De terugvlucht vertrekt om 22:15 vanuit Londen en komt de volgende avond 23:55 aan in Darwin. Daar wordt een kleine tussenstop gemaakt om te tanken om vervolgens om 1:15 weer te vetrekken naar Sydney waar het toestel om 7:00 zal landen.

De A380 van Qantas biedt plaats aan 371 passagiers in economy. In premium economy is plaats voor 35 passagiers terwijl de business class 64 plaatsen biedt. Ook heeft de A380 14 first class suites. Zoals eerder gezegd gaat het hier om een tijdelijke wijziging. Qantas zal namelijk t/m 31 maart deze route aanhouden. Daarna stopt Qantas met alle internationale vluchten t/m 31 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *