Qantas voor het eerst non-stop naar Europa

Qantas 787

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qantas heeft gisteren geschiedenis geschreven door de lancering van de eerste reguliere lijnvlucht tussen Australië en Europa. QF 9 van Perth naar London Heathrow vertrok zaterdagavond vanuit Australië om na een vlucht van 17 uur vanochtend te landen in London. Een Boeing 787-9 Dreamliner vliegt nu dagelijks op de route. Met bijna 14.500 km is het de op twee na langste vlucht ter wereld wat afstand betreft. Op de inaugurele vlucht zaten meer dan 200 passagiers en 16 crewleden. 4 piloten vliegen mee op de ultra-longhaul vlucht. De vlucht QF 9 begint in Melbourne om daarna naar Perth te vliegen. De vluchttijden zijn zo ingepland dat passagiers vanuit Adelaide, Sydney en Brisbane goed kunnen overstappen.

Qantas biedt nu drie opties aan van Australië naar London. Naast de non-stop vlucht vanuit Perth is er een vlucht van Sydney  naar London via Singapore met de A380 en vluchten van Sydney, Melbourne, Adelaide en Perth naar London via Dubai in samenwerking met partner Emirates.

De crew van de eerste vlucht samen met CEO Alan Joyce

Qantas 787-9

De 787 van Qantas biedt plaats aan 42 passagiers in Business Class, 28 in Premium Economy en 166 in Economy Class. Hiermee is de configuratie vrij premium. In Economy Class is er een inch meer beenruimte dan gebruikelijk, maar helaas is er nog wel de krappe (standaard) 3-3-3 indeling.

Om hydratatie en slaap te bevorderen heeft de maatschappij een speciaal menu samengesteld in samenwerking met de Universiteit van Sydney en chef Neil Perry. De Dreamliner heeft verder features om de jetlag te verminderen, zoals een lagere cabinehoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *