Ultieme award tool SeatSpy is live: tijdelijk tot 60% korting2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

We schreven al eerder over de nieuwe SeatSpy tool voor het vinden van award beschikbaarheid bij onder meer KLM en British Airways. De website was toen nog in beta, maar is nu officieel gelanceerd. En dat wordt gevierd met o.a. korting op het betaalde lidmaatschap. In dit artikel lees je er alles over.

SeatSpy

De website van SeatSpy biedt een tool voor het vinden van award beschikbaarheid bij vier airlines. Dat zijn KLM, Air France, British Airways en Virgin Atlantic. Volgens SeatSpy zullen er in de toekomst meer volgen. Ook interessant voor Nederlandse frequent flyers dus. Met de tool kun je gemakkelijk naar Economy, Premium Economy of Business Class stoelen zoeken. Het zoeken naar award tickets werkt heel eenvoudig. Een korte handleiding lees je dit artikel.

Air France A330 Premium Economy
Air France A330 Premium Economy (Bron: Air France)

Membership tiers

SeatSpy hanteert verschillende membership tiers. Zo is er bijvoorbeeld een gratis Economy lidmaatschap waarmee je dagelijks alerts kunt krijgen over je zoekopdrachten. Voor een klein bedrag per maand kun je upgraden naar een Premium of First Class lidmaatschap. In onderstaande afbeelding zie je voordelen per lidmaatschap.

Het Economy lidmaatschap is dus gratis. In de toekomst zal een Premium lid £2,99 (Britse pond) betalen. Als je er nu voor kiest om lid te worden betaal je maandelijks slechts £1,99 als founder member. Dit tarief is dan zelfs levenslang geldig. Met het Premium tier kun je vier actieve alerts instellen. Het is ook mogelijk om SeatSpy een suggestie te laten geven waar je je punten op in moet zetten (gegeven specifieke data). Deze ‘Where can I go’ feature is echter nog niet voor alle airlines beschikbaar. Je krijgt elk uur een update van je zoekopdrachten en dat kan binnenkort zelfs via Whatsapp! Als er nieuwe airlines toegevoegd worden dan krijg je hier ook direct toegang toe. Het Premium membership is nu de eerste drie maanden gratis. Daarna betaal je dus £2,99 per maand.

Het First Class membership kost straks £7,99 per maand, maar je kunt nu aanmelden voor slechts £2,99 per maand. Je krijgt dan live updates en mag een onbeperkt aantal zoekopdrachten opslaan.

Via deze link kun je gemakkelijk lid worden. Let op dat de genoemde kortingen geldig zijn tot 27 mei 2020. Wacht dus niet te lang met aanmelden als je geïnteresseerd bent.

SeatSpy Membership tiers (Bron: SeatSpy)
SeatSpy Membership tiers (Bron: SeatSpy)

Reacties

 1. Xandrios zegt

  Ik snap dit niet helemaal voor AF/KL vluchten. Met het ‘nieuwe’ FB programma is ELKE beschikbare stoel ook met punten te koop. Dus wat heeft de ‘wel/niet beschikbaar’ status nog voor betekenis dan?

  Wat je zou willen is dat je kunt zoeken en notificaties kunt krijgen voor bepaalde maximale kosten (in miles). Althans, zonder die functie lijkt me dat deze zoekfunctie weinig toevoegd?

 2. Boudewijn zegt

  Het zal wel aan mij liggen, maar ik begrijp echt niet wat de behoefte is die hier wordt ingevuld.
  Zouden er echt mensen zijn die >100 per jaar gaan betalen om iets makkelijker te zoeken naar award-tickets?
  Hoeveel kan je er per jaar doen? Waarom zou je willen weten waar je allemaal naar toe kan met die miles die je hebt.

  • Boudewijn zegt

   Net even wat geprobeerd (NRT, LAS, je maar maar 2 keer per dag zoeken) en geen enkele KLM WBC reward stoel beschikbaar, niet nu en niet tot eind maart 2020.

   Lijkt me genoeg te zeggen over deze tool.

 3. TisConstantVliegen zegt

  Dit geeft ook wel weer aan hoe belangrijk nieuws waarde vs. commercie is voor deze site. Jammer!
  Ook al kan deze tool echt wel wat betekenen voor een (hele) kleine doelgroep, als een kritische noot ontbreekt aan het artikel en deze door bezoekers gegeven moet worden, dan sla je de plank naar mijn idee mis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *