Delta (voorlopig) niet meer naar Orlando en Tampa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Delta heeft de reserveringen voor de directe vluchten vanaf Amsterdam naar Orlando en Tampa dichtgezet. Dit blijkt uit het boekingssysteem van de luchtvaartmaatschappij. Het is dus niet meer mogelijk om een ticket te boeken voor deze directe vluchten richting Florida. Afgelopen jaar is er nog een grote marketingcampagne in Nederland geweest voor deze routes, maar vanwege het Coronavirus is de vraag naar vliegtickets sterk gedaald. Het is niet duidelijk of de route definitief geschrapt is, of dat de tickets in de toekomst wel weer te boeken zijn.

De komende periode vliegt de luchtvaartmaatschappij naar een beperkt aantal routes. Tussen Europa en de Verenigde Staten zullen er in mei drie routes uitgevoerd worden. Vanaf Amsterdam is er een dagelijkse vlucht naar Atlanta en naar Detroit. Daarnaast vliegt de luchtvaartmaatschappij een aantal keer per week tussen Parijs en Atlanta.

Delta stopt reserveringen naar Tampa en Orlando

Orlando staat vooral bekend als een echte vakantiebestemming omdat er vele themaparken zijn. Daarbij kun je denken aan Walt Disney World, Universal Studios maar ook SeaWorld. De bestemming trekt echter ook steeds meer conferenties omdat er een groot conferentiecentrum gevestigd is. Tampa ligt aan het einde van de baai van Tampa. De vluchten naar Orlando zijn in maart 2018 gestart en de vluchten naar Tampa in mei 2019.

De vluchten tussen Amsterdam Schiphol en Orlando werden uitgevoerd door een B767-300ER. Dit toestel werd ook ingezet voor de directe vluchten tussen Schiphol en Tampa. Deze bestemmingen zijn vanaf heden dus niet meer te boeken. Je kunt nog wel vliegen naar deze bestemmingen als je een overstap maakt. Zo kun je bijvoorbeeld reizen van Amsterdam naar Atlanta en vervolgens naar één van deze twee bestemmingen.

KLM vliegt niet naar deze steden, maar voert normaliter wel vluchten uit naar Miami in Florida. Op dit moment worden deze vluchten niet uitgevoerd vanwege het Coronavirus. Wel vliegt KLM voorlopig naar Chicago, New York en Atlanta in de Verenigde Staten. Vanuit daar is het nog wel mogelijk om Florida te bereiken.

AMS-TPA en AMS-MCO met Delta Air Lines

Afbeeldingen ©Delta/GreatCircleMapper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *