Herinrichting Eindhoven Airport krijgt gestalte2 min leestijd

Herinrichting Eindhoven Airport krijgt gestalte

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Er wordt inmiddels al jaren gewerkt aan de herinrichting van het gebied rondom Eindhoven Airport. De opening van het gehele gebied stond al eerder gepland. Echter ontstonden er problemen met de parkeergarage P1. Hierdoor liep er veel vertraging op en is zelfs pas dit jaar de nieuwe parkeergarage geopend. De nadruk ligt op veiligheid en functionaliteit van het gebied. De herinrichting is nu ook in beeld gebracht.

Parkeergarage

De nieuwe garage P1 is dus dit jaar geopend. Het biedt plaats aan 780 auto’s en 110 fietsers. Daarnaast is er ook een McDonalds restaurant en een busstation gevestigd in de parkeergarage. Via deze website van Eindhoven Airport kun je een parkeerplek in bijvoorbeeld de garage P1 of P4 Bronze+ boeken. Vooraf boeken loont, want je kunt extra korting krijgen.

Uiterlijk omgeving Eindhoven Airport Boulevard aangepakt
Impressie van het nieuwe Eindhoven Airport (Bron Eindhoven Airport)

Voorterrein

Het blijft echter niet bij de parkeerplaatsen alleen. Zoals gezegd wordt de nadruk gelegd op veiligheid en functionaliteit. Ook comfort is een belangrijk uitgangspunt bij de herinrichting van het terrein. Dit moet voor een meer aangenaam verblijf voorafgaand aan de reis zorgen. Zo is er meer groen en zitgelegenheden, het is de entree van Eindhoven.

Brainport

Eindhoven staat natuurlijk bekend als Brainport regio. Bij de herinrichting zijn dan ook verschillende bedrijven betrokken. Duurzaamheid is een van de kenmerken waarmee men zich ook bezig heeft gehouden. Zo is er rekening gehouden met verlichting als ook bestrating. Zo moet water goed weg kunnen. Groen moet voor biodiversiteit zorgen als ook voor de afwatering zorgen.

Eindhoven Airport maakte hierover het volgende filmpje:

Bron & Beeldmateriaal: Eindhoven Airport

Lounge

Recentelijk opende Eindhoven Airport in samenwerking met Aspire een airport lounge. Het gaat om de eerste echte lounge van deze luchthaven. Het is mogelijk om tot 24 uur voor aankomst op de luchthaven online toegang te boeken. Dit gaat via Executive Lounges. Toegangsprijzen starten vanaf € 35. Houders van Priority Pass, Dragon Pass, Lounge Key en Lounge Pass krijgen gratis toegang. Net als op Schiphol hebben ook Preferred Banking klanten van ABN Amro kosteloos toegang. Het is ook mogelijk om toegang te kopen op de luchthaven, dit is echter wel op basis van beschikbaarheid.

© Twycer / www.twycer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *