KLM kijkt terug op succesvol jubileumjaar 20193 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor veel bedrijven was het wellicht weer een bijzonder jaar, zo ook voor onze Nederlandse trots KLM. Dit jaar vierde de airline haar 100ste verjaardag. Een heugelijk moment, aangezien er dit jaar ook weer verschillende maatschappijen omgevallen zijn. KLM heeft een turbulente eeuw achter de rug, maar staat nog steeds overeind. Ook dit jaar kijkt de maatschappij dan ook weer terug op een positief jaar.

Vlootvernieuwing

Een van de grootste uitdagingen, ook voor de nabije toekomst, zal vlootvernieuwing blijven. KLM beschikt over nog enkele kerosine slurpende bakbeesten. Te denken valt aan de Boeing 747. Dit toestel zal op zeer korte termijn geheel uitgefaseerd worden. Qua vernieuwing deed de Boeing 787-10 Dreamliner  in juni dit jaar haar intrede ter vervanging van 747.

In dit artikel kun je meer lezen over de Boeing 787-10 en een review lezen over Business Class in dit toestel.

Het laatstgenoemde toestel is vele male duurzamer. Dat komt doordat deze minder kerosine verbruikt, lichter is door allerlei aanpassingen en een groter vliegbereik met minder motoren. KLM ontving dit jaar vier van deze toestellen. Het betreft de Oranjebloesem, Vlijtig Liesje, Baardbloem en de laatste toevoeging genaamd Sneeuwklokje.

Ook de komende tijd zal KLM nog enkele nieuwe Boeing 787-10’s blijven toevoegen om het gat van de 747 op te vangen. Naast de nieuwe 787-10 zijn er in 2019 ook vier nieuwe 737-800 toegevoegd. Dit als vervanging van de Boeing 737-700. De capaciteit van deze vliegtuigen is ook groter en dus erg praktisch omdat Schiphol qua slots in ieder geval de komende tijd niet verder kan groeien.

Review: KLM World Business Class - Boeing 787-10 Dreamliner

Groei bestemmingen en reizigers

Ook dit jaar mocht KLM weer een groot aantal reizigers vervoeren. Maar liefst 35 miljoen, waarbij Transavia NL ook nog eens 9,2 miljoen reizigers vervoerde. Dat deden KLM en Transavia naar een van de vele bestemmingen. KLM voegde dit jaar week nieuwe bestemmingen toe. Onder andere naar India, vanwege het wegvallen van Jet Airways. Daarom vliegt KLM nu naast Delhi en Mumbai ook naar Bangalore. In Europa werden ook nog Wroclaw (Polen) en Napels (Italië) toegevoegd. KLM gaat ook naar Boston en Las Vegas en voegt Guanacaste toe.

KLM kijkt terug op jubileum jaar 2019

Duurzaamheid

KLM wil graag vooroplopen op verschillende vlakken. Een van die vlakken is duurzaamheid. Ook dat kwam tijdens de verjaardag van KLM aan bod. Het bedrijf investeert daarom niet alleen in de nieuwe toestellen, maar ook investeert het in studies voor bijvoorbeeld duurzamere brandstoffen. Dit jaar werd het compensatieprogramma voor vluchten ook een ‘nieuw leven’ ingeblazen. Er werd tijdens de WereldDealWeken extra aandacht aan besteed. Afgelopen jaar werd daarom ook 80.000 ton CO2 gecompenseerd. Hierdoor kon door KLM en haar reizigers 678.000 bomen worden gepland.

Een ander vlak waarop KLM zeker voorop loopt is Social Media. Zo is er deze maand nog een 7platform toegevoegd waar KLM via communiceert, namelijk LINE. KLM is nu actief in 10 verschillende talen, 24/7.

Verjaardag

En dan natuurlijk de verjaardag van KLM. 100 kaarsjes werden uitgeblazen. Wat een prestatie in deze tijd van vallen en opstaan. KLM pakte groots uit, niet alleen in Nederland maar overal ter wereld liet de maatschappij zien 100 jaar te bestaan en klaar te zijn voor de toekomst. In Nederland waren er ook festiviteiten voor personeel, bedrijven en frequent flyers. Uiteindelijk zijn er zo’n 65.000 mensen op afgekomen om de verjaardag van KLM mee te vieren.

KLM vat het gehele jaar in een mooie impressie samen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *