Brussels Airlines start samenwerking met Aeroflot

Nieuwe Spaanse bestemming voor Brussels Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airlines en Aeroflot hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De twee maatschappijen uit Star Alliance en SkyTeam zullen vanaf volgend jaar codeshare vluchten gaan uitvoeren tussen Brussel en Moskou. Op deze manier hebben passagiers van beide maatschappijen meer keuze uit verschillende bestemmingen. De vluchten zijn vanaf 20 januari 2020 te boeken.

Codeshare

Binnenkort kun je dus een vlucht boeken bij Brussels Airlines en vervolgens doorvliegen naar één van de vele bestemmingen die Aeroflot aanbiedt, zonder je bagage opnieuw te hoeven inchecken. Omgekeerd krijgen reizigers van Aeroflot toegang tot een groot aantal bestemmingen van Brussels Airlines.

Binnenkort codeshare vluchten tussen Brussel en Moskou. (Bron: air-journal.fr)

Sheremetyevo International Airport

In juni 2019 verhuisde Brussels Airlines al van Domodedovo Intenational Airport naar Sheremetyevo, de thuisbasis van Aeroflot. Hierdoor is niet alleen een snelle aansluiting mogelijk, ook sta je snel in het centrum van Moskou. Er is dus goed rekening gehouden met zowel transitpassagiers als de reiziger die Moskou als eindbestemming heeft.

Lees ook: Aeroflot start met nieuwe economy tarieven

Op dit moment vliegt Brussels Airlines maximaal 1 keer per dag met een Airbus A319 of A320 tussen beide luchthavens. In het winterseizoen wordt er zelfs maar een paar keer per week gevlogen. Aeroflot daarentegen vliegt maar liefst 3 keer per dag tussen Sheremetyevo en de Belgische hoofdstad. Op deze route zet de Russische maatschappij een Boeing 737-800 in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *