Aeroflot start met nieuwe Economy tarieven

De A330 van Aeroflot zal worden vervangen door de A350 (Bron: Aeroflot / WikiMedia Commons / Alexander Mishin)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Russische Aeroflot heeft aangekondigd te gaan starten met het aanbieden van tarieven waarbij geen ruimbagage meer inbegrepen is. Dergelijke tarieven staan ook wel bekend als Basic of Light Economy. Daarmee zouden er goedkopere tickets beschikbaar kunnen komen. De nieuwe tickets zullen nu enkel op geselecteerde routes beschikbaar zijn.

Handbagage

De grootste maatschappij van Rusland sluit zich aan bij een lange lijst van airlines die de handbagage-only tarieven aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan KLM en Lufthansa. Aeroflot begon overigens eerder al met deze tarieven op medium-haul vluchten.

Vooral voor gezinnen zal dit een interessant optie zijn. Aangezien dan niet alle passagiers een eigen koffer nodig zullen hebben. Het meenemen van handbagage op long-haul vluchten blijft gratis beschikbaar. Dit kan tot 10 kilogram per passagier. Al zal dit in de praktijk op veel vluchten niet gecontroleerd worden. Doordat bagage niet meer standaard inbegrepen is kunnen er volgens Aeroflot nu lagere ticketprijzen aangeboden worden.

Royaal handbagagebeleid KLM ten einde?
Handbagage is een hot item bij veel airlines

Routes

Het gaat in eerste instantie om vluchten die vertrekken vanuit Moskou en St. Petersburg. Bestemmingen vanuit deze luchthavens waarop de genoemde tarieven beschikbaar komen zijn onder meer India, Mongolië, Thailand en de VS. Maar ook de Malediven, Cuba, Sri Lanka en Vietnam zouden goedkoper kunnen worden. Of op deze routes de nieuwe Airbus A350 van de maatschappij ingezet wordt is niet bekend gemaakt. In de A350 kun je de nieuwe business class cabine verwachten.

Basic Economy

Bij veel Basic Economy tarieven is er ook sprake van aanvullende beperkende voorwaarden. Zo mag je bijvoorbeeld vaak de naam niet wijzigen of betaal je een aanzienlijke ‘boete’ wanneer je de vluchtdata wil wijzigen. In sommige gevallen is wijzigen helemaal niet mogelijk. Of dit ook het geval is heeft de airline niet bekendgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *