United Airlines plaatst binnenkort families altijd bij elkaar2 min leestijd

United, Boeing 737MAX

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

United Airlines gaat families met kinderen onder de 12 jaar bij het maken van een boeking vanaf 1 maart 2023 automatisch bij elkaar plaatsen. In december plaatste de Amerikaanse maatschappij nog een megaorder bij Boeing voor in totaal 100 Dreamliners.

United plaatst families bij elkaar

De Amerikaanse president Biden liet onlangs al weten extra toeslagen op vluchten af te willen schaffen. Daarbij horen ook de extra kosten die families vaak moeten betalen om bij elkaar te zitten. Alhoewel de wet nog niet officieel is ingegaan is United proactief en past het beleid al vanaf 1 maart a.s. aan. Vanaf dan zitten families met kinderen onder de 12 jaar automatisch bij elkaar. Dit is ongetwijfeld een positieve ontwikkeling die wellicht andere maatschappijen binnenkort zullen opvlogen. Zo zijn kinderen van onder de 12 jaar altijd gratis verzekerd van een zitplaats voor een volwassene in hun reisgezelschap naast hen. Het nieuwe beleid geldt zelfs op Basis economy class tickets. Dit zijn de goedkoopste tickets die worden verkocht door United. In economy plus, Polaris en first class geldt deze regel dan weer niet.

United Airlines gaat vanaf 1 maart families automatisch bij elkaar plaatsen. (Bron: United)

Het systeem gaat eerst kijken of er standaard stoelen in economy beschikbaar zijn. Als dat niet het geval is kiest het systeem automatisch voor de meer gewilde stoelen in economy. Als er nu echt helemaal geen plek meer is om bij elkaar te zitten biedt United zelfs aan om gratis om te boeken naar een andere vlucht met dezelfde bestemming. De Chief Customer Officer van United, Linda Jojo, geeft aan een meer klantvriendelijke service te willen leveren voor families met kinderen. “In een tijd waar families met kinderen steeds meer reizen is het belangrijk dat zij zonder extra kosten bij elkaar kunnen zitten. De hele reis begint met de juiste stoel”, laat Jojo weten.

Uitgelichte afbeelding: United

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *