United Airlines plaatst megabestelling bij Boeing2 min leestijd

De Dreamliner is gemakkelijk te herkennen, namelijk aan de gekartelde motoren (Bron: United)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

United Airlines heeft een megabestelling bij Boeing geplaatst voor 100 Boeing 787 Dreamliners, met nog eens de optie om 100 extra Dreamliners aan te schaffen. Daarnaast wordt een openstaande aankoopoptie van 44 extra Boeing 737 MAX toestellen omgezet in een aankoop. De aankoop van de nieuwe vliegtuigen past binnen de ambities die de airline heeft gesteld in haar United Next programma om een toonaangevende rol in de wereldluchtvaart te blijven spelen.

Historische bestelling

United stelt dat het gaat om de grootste widebody bestelling ooit in de commerciële luchtvaart van de Verenigde Staten. De 200 nieuwe Boeing 787 Dreamliner vliegtuigen worden volgens planning tussen 2024 en 2032 afgeleverd. Het gaat om de -8, -9 en -10 variant. De nieuwe vliegtuigen vervangen ten minste 100 verouderde toestellen zoals de Boeing 767 en 777. De 767s moeten uiterlijk 2023 de vloot hebben verlaten. Dit zijn de minst ‘schone’ kisten, gegeven het feit dat hun pensioen een verlaging van de CO2-uitstoot van 25% oplevert.

Verder zet de maatschappij op short en medium haul vluchten vooral in op de Boeing 737 MAX. United beschikt op dit moment al over bijna 400 Boeing 737 vliegtuigen, waarvan 72 van de MAX variant. De Amerikaanse airline heeft een optie voor 44 extra MAX toestellen dus ook omgezet in een aankoop,

Met alle lopende bestellingen verwacht de maatschappij in 2023 elke week gemiddeld twee nieuwe kisten te ontvangen. Het jaar erna gaat dat zelfs naar drie per week. En alsof dat nog niet genoeg is kijkt United samen met Boeing nu al naar verdere bestellingen vanaf 2027.

De Dreamliner is gemakkelijk te herkennen, namelijk aan de gekartelde motoren (Bron: United)

United Boeing 787 Dreamliner

Elke nieuwe Dreamliner van United krijgt vier cabines aan boord: United Polaris Business Class, United Premium Plus, Economy Plus en de reguliere Economy Class. De grootste Dreamliner variant, de 787-10, beschikt over 44 Business Class stoelen met direct aisle access en 21 Premium Economy stoelen. Verder zijn er 54 Economy Plus en 199 Economy Class plaatsen. Alle stoelen zijn voorzien van stopcontacten en USB-poorten. En alle Dreamliners beschikken over WiFi. Check alle details van de 787-8 en 787-9 op de website van United.

Op de route naar Amsterdam vliegt United vanaf 2 februari 2023 nog met de Boeing 767-400. Maar met ingang van 11 februari wordt dat een Boeing 787-8 Dreamliner, voorzien van het nieuwe Business Class product.

Cabine upgrade

Ook de bestaande toestellen worden onder handen genomen. United stelt dat meer dan 90% van de internationale widebody vloot nu voorzien is van de nieuwe generatie United Polaris Business Class stoelen. En ook de United Premium Plus stoel is steeds vaker terug te vinden. Aan het einde van de zomer van 2023 moet de Premium Plus cabine zelfs volledig zijn ingebouwd. De binnenlandse vloot krijgt ook een vernieuwde cabine, alhoewel het hier niet altijd om nieuwe stoelen gaat. United wil de vernieuwing van de binnenlandse vloot uiterlijk 2025 gereed hebben.

Bron foto’s: United

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *