United plaatst megaorder voor 270 nieuwe toestellen2 min leestijd

United, Airbus A321neo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

United Airlines heeft deze week aangekondigd een megaorder te hebben geplaatst voor in totaal 270 nieuwe toestellen. Het gaat om 200 Boeing 737MAX toestellen en nog eens 70 Airbus A321neo’s. Ook krijgen alle stoelen bij United een televisiescherm en komen er meer premium seats. Dit alles maakt deel uit van ‘United Next’.

United plaatst megaorder

United heeft afgelopen dinsdag bekendgemaakt in totaal 270 nieuwe toestellen te bestellen bij zowel Boeing als Airbus. Het gaat hiermee om de grooste order van de maatschappij tot nu toe. United heeft de volgende toestellen besteld:

  • 50 Boeing 737 MAX 8 toestellen,
  • 150 Boeing 737 MAX 10 toestellen,
  • 70 Airbus A321neos.
United plaatst massaorder
United plaatst megaorder voor 270 nieuwe toestellen. (bron: United)

Deze toestellen zullen ook vooral de oudere Boeing 737 en Boeing 757 gaan vervangen. De nieuwe toestellen zullen op zowel binnenlandse short- en medium haul vluchten als op internationale short-haul vluchten worden ingezet. United had al een flink aantal toestellen besteld en daar komen dus nu nog eens 270 bij. Hiermee komt dat totaal op dit moment op 500. 40 van deze toestellen zullen volgend jaar al geleverd worden, vervolgens 138 in 2023 en de rest daarna.

Vernieuwd interieur en meer premium seats

Naast deze massaorder komt United met nog meer leuk nieuws. Alle stoelen in deze nieuwe vliegtuigen worden namelijk voorzien van een televisiescherm. Daarnaast worden ook alle huidige toestellen hiermee uitgerust. In tegenstelling tot de wide-body’s vliegt een groot deel van de narrow-body’s tegenwoordig namelijk nog steeds rond met stoelen zonder inflight entertainmentsysteem. Daarnaast komen er ook ruimere bagagebakken en snellere wifi aan boord. Als alles goed verloopt moet dit alles klaar zijn voor 2025.

United plaatst massaorder
Alle stoelen aan boord van United krijgen een televisiescherm (bron: United)

Ook komen er meer premium seats en dan vooral op narrow-body toestellen waar dit aantal voorheen erg schaars was. In 2026 moeten er in vergelijking met 2019 ongeveer 75% meer economy plus en first class stoelen bijkomen. Een Boeing 737 MAX bijvoorbeeld zal dan uitgerust zijn met in totaal 16 first class stoelen en 54 stoelen in premium economy.

Conclusie

United heeft deze week een enorme bestelling geplaatst van in totaal 270 toestellen. Met de 200 nieuwe Boeing 737 MAX toestellen en nog eens 70 Airbus A321neo’s ziet de vloot er over een paar jaar een stuk moderner uit. United zet een stap in de goede richting met het moderniseren van de gehele vloot en gaat daarmee op vooral binnenlandse vluchten de concurrentie aan met zowel American Airlines als Delta. Ook de toevoeging van meer premium seats is mooi nieuws.

Uitgelichte afbeelding: Airbus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *