De KLM100 Experience in Hangaar 10 – InsideFlyer was erbij3 min leestijd

De KLM100 Experience in Hangaar 10 - InsideFlyer was erbij

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Gisteren 6 oktober, exact één dag voor de officiële verjaardag van KLM nodigde KLM onder andere haar personeel en frequente reizigers uit. Heel het weekend stond al in het teken van de verjaardag en dat zal de komende week ook zo blijven. Tienduizenden gasten zijn door KLM uitgenodigd dit heugelijke moment te vieren. Onder andere in Hangaar 10 wordt groots uitgepakt met de KLM100 Experience, InsideFlyer nam hier gisteren ook een kijkje.

Welkom bij de KLM100 Experience

Na het ontvangen van de uitnodiging voor de KLM100 Experience was het afwachten tot het eindelijk 6 oktober was. Helaas waren de weergoden niet positief gezind en werd het wel een ‘nat’ feestje. Gelukkig grotendeels overdekt en met een heus KLM100 paspoort in de hand kon het feest beginnen. De aankomst startte in Hangaar 11 waar je hartelijk verwelkomd werd en hierna gelijk de machtige ‘Queen of the Sky’ tegemoet loopt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Velen gaan op de foto met de PH-BFN | City of Nairob. Je kunt zelfs de motoren van dichtbij bewonderen en ook hiermee op de foto. Onder genot van de mooie klanken van het KLM Orkest wandel je een ronde door de immense Hangaar 11 waar ook nog de DC-3 Dakota – Prinses Amalia aanwezig is evenals enkele andere bijzonder mooie toestellen en materialen van het eerste uur. Na een korte instructie (via de tv) van niemand minder dan Humberto Tan wandel je naar Hangaar 12.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hier wordt nog flink gewerkt, tijdens ons bezoek aan een Boeing 737-800. Vanuit Hangaar 12 wandel je langs enkele monumenten ter ere van de oprichting van KLM en Schiphol en arriveer je bij Hangaar 10.

De KLM100 Experience in Hangaar 10 - InsideFlyer was erbij
Onderhoud aan de PH-BXN van KLM

Hangaar 10

In Hangaar 10 is het echt feest. Verschillende stands staan hier waar je allerlei activiteiten kunt beleven. Veel stands staan hier waarbij je met een VR-bril bijvoorbeeld een kijkje kunt nemen in de bagagekelder of in de Flying V, het misschien wel toekomstige toestel dat de TU-Delft in samenwerking met KLM aan het ontwikkelen is. Ook partners Air France, Transavia en Delta zijn aanwezig met een lekkere snack of drankje.

De KLM100 Experience in Hangaar 10 - InsideFlyer was erbij
Snacks bij Transavia

In Bay 1 kun je genieten van een bijna 10 minuut durende film over de start van KLM in 1919 tot aan een dankwoord van President-directeur Pieter Elbers.

De KLM100 Experience in Hangaar 10 - InsideFlyer was erbij

Verschillende stands zijn gericht op de toekomst. Zo zijn de nieuwe stoelen voor in de toestellen van KLM Cityhopper te zien. Deze stoelen zullen er hetzelfde uitzien zoals in de nieuwe Boeing 737 en zullen vanaf 2020 haar intrede gaan doen. Ook zijn de innovatieve afdelingen van KLM aanwezig en laten zien wat we wellicht in de toekomst kunnen verwachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een systeem dat voorspelt waar het druk gaat worden, zodat verschillende partners op de luchthaven hierop in kunnen spelen; het bestaat, nu de uitrol nog.

De KLM100 Experience in Hangaar 10 - InsideFlyer was erbij
KLC met de nieuwe stoelen voor in de Embraer.

Vermaak

Er is voldoende vermaak, voor jong en oud. Ook is wordt er goed gezorgd voor het bezoek door de goede aanwezige catering. Van warme mini-pizza tot aan pasta en broodjes garnalenburgers. KLM heeft groots uitgepakt met de KLM100 Experience en dit belooft nog wat voor de mensen die de komende week mogen gaan. Dit is bijvoorbeeld het programma van vandaag.De KLM100 Experience in Hangaar 10 - InsideFlyer was erbij

Verder is er aandacht voor de Wings of Support, een initiatief van KLM-medewerkers voor kinderen op bestemmingen die bijvoorbeeld nog niet naar school kunnen. Je kunt verschillende artikelen aanschaffen waarbij een deel of het gehele aankoopbedrag naar dit goede doel gaat. Een kijkje in de geschiedenis is mogelijk in het mini-museum waar enkele oude KLM spullen aanwezig zijn evenals de bijna 100 KLM Huisjes.

Deze diashow vereist JavaScript.

Al met al heeft KLM een mooi feestje georganiseerd. Zoals gezegd zijn vele tienduizenden mensen uitgenodigd, maar helaas heeft niet iedereen de uitnodiging mogen ontvangen. Wellicht geeft deze terugblik op de KLM100 Experience een mooi impressie van het evenement 😉 .

Beeldmateriaal: MdTurck

Reacties

  1. Remco zegt

    Vandaag (7 okt) aanwezig geweest. Helaas was het vandaag niet mogelijk om in de hangar tussen de vliegtuigen rond te lopen. Wel als cadeau het jubileumboek en huisje 100 omtvangen. Mooi om hierbij geweest te zijn.

  2. Bert zegt

    Mooi feestje: op social media gezien dat iedere blogger, influencer, DJ en z’n moeder aanwezig was, als platinum member was ik niet uitgenodigd. Niet zo erg, ik had er toch niet bij kunnen zijn, ik had namelijk AL 3 JAAR GELEDEN deze datum in mijn agenda gezet: ik moest en zou op deze verjaardag in een KLM toestel zitten.
    Kort en goed: plannen geschoven, vakanties aangepast en ik zat dus (mede dankzij tijdsverschillen) op maar liefst 2 longhaul Business Class vluchten op 7 oktober. Tijdens de vluchten werd er NIETS gedaan, niets extra, niets versiering, nada. Slechts op Singapore was er verjaardagstaart en kaasblokjes in de instaparea., en ik heb in de touristclass vilten huisjes langs zien komen. Oh ja, de grootste teleurstelling was natuurlijk dat huisje 100 niet aan boord was (was zo moeilijk om het dan geheim te houden; wel eens van een verzegelde doos gehoord KLM?). Als ze 125 worden, blijf ik lekker thuis. KLM laat z’n duur betalende businessclass reizigers met dit “feest” gewoon in de kou staan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *