Dit is KLM’s 100ste KLM Huisje – Paleis Huis ten Bosch3 min leestijd

Dit is KLM’s 100ste KLM Huisje – Paleis Huis ten Bosch

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als kers op de taart onthulde KLM vanmiddag alweer haar honderdste KLM Huisje. In het bijzijn van partners, klanten en pers en natuurlijk veel leden van de KLM zelf werd het KLM huisje vanmiddag tijdens de KLM100 Experience onthuld. Het allereerste KLM 100 huisje werd aan de minister van Financiën overhandigd.

KLM100 Experience 7 oktober

Gisteren mocht InsideFlyer al aanwezig zijn bij het KLM100 Experience. Een dag vol mooie momenten en ervaringen voor eenieder die hierbij aanwezig kon en mocht zijn. Vandaag viert KLM haar 100ste verjaardag echt. De middag is gericht op het verleden, maar zeker ook op de toekomst, hoe KLM verder kan blijven groeien en bij de grotere vliegers blijven horen. Maar er was natuurlijk een moment waar veel mensen naar uitkeken. De onthulling van KLM Huisje 100.

Dit is KLM’s 100ste KLM Huisje – Paleis Huis ten Bosch

Huisje 100

Het 100ste huisje van KLM is dit jaar extra koninklijk. Het huisje is namelijk een kleine replica van Paleis Huis ten Bosch.  Dit Paleis is het woonpaleis van Koning Willem-Alexander en zijn gezin. KLM heeft al sinds de oprichting het predicaat Koninklijk en dit is dan ook wel een mooie schakel met het nieuwe KLM Huisje 100. Het eerste huisje werd vandaag overhandigd aan Wopke Hoekstra, de minister van financiën die ook aanwezig was bij de KLM100 Experience. Het huisje werd aan hem gegeven door niemand minder dan President directeur Pieter Elberts.

Paleis Huis ten Bosch

Het Paleis Huis ten Bosch is dus het woonpaleis van de koning van Nederland. Het paleis is gevestigd in Den Haag. In de 17e eeuw werd het paleis gebouwd voor prins Frederik Hendrik van Oranje en zijn vrouw Amalia van Solms. Later huisveste prins Willem VI en werd het paleis vergroot. Willem I werd in 1815 koning en is de eerste koning die in het paleis heeft gewoond. Hierna volgde vele anderen die ook in het paleis gewoond hebben. Nu dus onze Koning Willem-Alexander die er sinds begin 2019 woonachtig is met zijn familie.

Pieter Elberts gaf vanmiddag het volgende aan over dit nieuwe huisje en Paleis Huis ten Bosch:

Paleis Huis ten Bosch staat voor mij symbool voor de speciale relatie die KLM heeft met Nederland en met het Koninklijk Huis in het bijzonder. Ik ben dan ook trots en vereerd met de keuze voor dit extra bijzondere 100ste KLM huisje.

Dit is KLM’s 100ste KLM Huisje – Paleis Huis ten Bosch
Paleis Huis ten Bosch
Foto: RVD – Freek van den Bergh

World Business Class

Afgelopen jaar was het 99ste huisje een replica van Douwe Egberts in Joure. Het huisje wordt alleen aan reizigers op internationale World Business Class vluchten gegeven en is dus ook wel een echt collectorsitem.

Jaarlijks worden en zo’n 800.000 huisjes meegegeven aan reizigers in deze cabine. Vanaf vandaag zal ook huisje 100 worden meegegeven aan haar reizigers en het vermoeden is dat dit een erg gewild huisje zal zijn.

Deze diashow vereist JavaScript.

Naast het onthullen van dit 100ste KLM huisje werd vanmiddag ook officieel het KLM Boek onthuld; Welcome Aboard – Een eeuw KLM. Hier schreven we eerder vandaag al over en is nu met korting te bestellen.

Dit is KLM’s 100ste KLM Huisje – Paleis Huis ten Bosch

Beeldmateriaal: KLM, RVD, The Flying Dutchman

Reacties

  1. PETER LEE zegt

    100JAAR KLM , wat een reuze gezellige middag in Hangar 10. Lekkere hapjes , drankjes en natuurlijk het mooie huisje en het welcome aboard boek in de coodiebag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *