KLM’s eerste Boeing 787-10 Dreamliner eind juni in Nederland

KLM’s eerste Boeing 787-10 Dreamliner eind juni in Nederland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hiep hiep hoera voor KLM! Op 7 oktober bestaat KLM 100 jaar. Een hele prestatie. Geen enkele andere maatschappij deed het KLM na om 100 jaar onder dezelfde naam te blijven vliegen. Zoals eerder al aangekondigd zullen er dit jaar verschillende festiviteiten plaatsvinden. Over de data van eventuele festiviteiten voor het grote publiek is KLM nog terughoudend. Wat wel al duidelijk is, is dat op 14 maart aanstaande met twee andere partijen een feestje gevierd wordt. Namelijk met GKN/Fokker en het Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartcentrum NLR. Ook zij bestaan in 2019 100 jaar. Ook zal dit jaar de grootste variant van de Boeing 787-10 Dreamliner worden toegevoegd aan de vloot van KLM.

Update: In dit artikel schrijven we over de InsideLook van de nieuwe Boeing 787-10 Dreamliner.

Juni

Volgens de planning zou dit nieuwe toestel moeten landen op 29 juni 2019. Exact 100 dagen voor de verjaardag van KLM. De Boeing 787-10 is een stuk groter dan het kleinere broertje, de 787-9. De 787-10 zal worden voorzien van 38 stoelen in World Business Class, 27 stoelen in Economy Comfort en 279 stoelen in Economy. Een totaal van 344 stoelen, dat zijn 50 stoelen meer ten opzichte van de Boeing 787-9 (294 stoelen).

Vlootvernieuwing bij KLM
Boeing 787-9 Dreamliner

Verder valt op dat het nieuwe toestel beduidend minder Economy Comfort stoelen heeft. Eerder maakte we al melding van de nieuwe World Business Classstoel die KLM in haar nieuwe toestel zal plaatsen. Het betreft hier een stoel van de Japanse fabrikant JAMCO. Hoe het uiteindelijke design zal gaan worden van zowel binnenkant als buitenkant is ook hier nog even afwachten. Over de buitenkant gaan namelijk ook al speculaties. Wellicht dat de eerste Boeing 787-10 met een speciale 100 jaar livery wordt afgeleverd.

KLM’s eerste Boeing 787-10 Dreamliner eind juni in Nederland

Registratie

Inmiddels kunnen we ook wel gaan aftellen. Het is namelijk nog zo’n 130 dagen voordat de geplande landing zal plaats vinden op Amsterdam Schiphol Airport. Ook zijn de eerste registratienummers bekend geworden. Op planespotters.net wordt melding gedaan van de eerste vier registratienummers voor de Boeing 787-10’s. Dit jaar zouden er namelijk ook vier moeten worden toegevoegd aan de KLM-vloot. Het lijkt logisch dat het registratienummer PH-BKA de eerste van de vier zal worden. Hierna volgen hoogstwaarschijnlijk nog PH-BKC, PH-BKD en PH-BKF. De registratie BKB bestaat al voor een ballon. Welke namen de nieuwe toestellen zullen krijgen is nog onbekend.

Wel is bekend dat de nieuwe Dreamliner vanaf 1 juli ingezet zal gaan worden op vluchten naar Dubai (DXB), Kilimanjaro (JRO) en Dar es Salaam (DAR). Later zal ook Toronto (YYZ) toegevoegd worden aan het lijstje. Dit natuurlijk onder voorbehoud dat de productie van het toestel verloopt zoals gepland.

KLM’s eerste Boeing 787-10 Dreamliner eind juni in Nederland
Dubai

In het filmpje hieronder van MDx Media zie je hoe ze de 787-10 Dreamliner in elkaar zetten.

Beeldmateriaal: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *