Deze SkyTeam Members mogen een kaarsje uitblazen2 min leestijd

Deze SkyTeam Members mogen een kaarsje uitblazen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit jaar staat natuurlijk in het teken van de 100verjaardag van onze nationale maatschappij KLM. Maar daar blijft het niet bij. Er zijn namelijk meerdere maatschappijen die dit jaar een mijlpaal behalen. Onlangs schreven we nog over de 100verjaardag van British Airways. Binnen de luchtvaartalliantie SkyTeam zijn er dit jaar heel wat feestjes en mogen er heel wat kaarsjes worden uitgeblazen. In dit artikel de verjaardagsfeestjes op een rijtje.

KLM 100 jaar

Dit jaar viert KLM dus haar 100verjaardag. Dat is heel bijzonder, het is namelijk de enige maatschappij ter wereld die nog onder haar oorspronkelijke naam vliegt. En dus 100 bestaansjaren viert. Op 7 oktober bestaat de maatschappij exact 100 jaar. Precies 100 dagen daarvoor, zaterdag 29 juni, zal een nieuw icoon worden toegevoegd aan de vloot van KLM. Het gaat hier om de eerste Boeing 787-10 Dreamliner voor KLM. Enkele weken later zal het toestel naar bestemmingen als Dubai, Dar es Salam en Kilimanjaro. Wat verder op het programma staat ter gelegenheid van de 100verjaardag is nog een verrassing. Uit verschillende bronnen lijkt echter op te maken dat er rondom de weekenden van 7 oktober wel enkele gebeurtenissen gepland worden. Het is nog even afwachten wat KLM exact gaat doen. We houden je op de hoogte wanneer KLM haar 100 kaarsjes gaat uitblazen 😉 .

Air France & Aeromexico

Iets jonger dan KLM zijn Air France en Aeromexico. Beide maatschappijen vieren dit jaar hun 85verjaardag. Ook een zeker een mooie prestatie. Air France is namelijk op 7 oktober 2018 al begonnen met de start van haar verjaardag. Speciaal voor de viering van de 85verjaardag introduceerde de Franse maatschappij onlangs nieuwe comfort kits. Aeromexico werd op 15 september 1934 opgericht en heeft een rommelige geschiedenis achter de rug. Van glorie jaren tot aan de afgrond gestaan te hebben. Ook deze maatschappij mag dit jaar haar kaarsjes uitblazen.

Deze SkyTeam Members mogen een kaarsje uitblazen
Air France viert haar 85e verjaardag.
Foto: Air France

Aziatische partners

Dan zijn er nog een aantal maatschappijen uit Azië die dit jaar een mooie mijlpaal mogen vieren. Het betreft hier Garuda Indonesia. Opgericht op 26 januari 1949, is de 5-sterren maatschappij dus net 70 jaar geworden.

Deze SkyTeam Members mogen een kaarsje uitblazen
70 jaar Garuda Indonesia!
Foto: Garuda Indonesia

Later dit jaar zal ook Xiamen Airlines haar verjaardag vieren, en wel haar 35e. Verder zijn Korean Air en China Airlines nog jarig. Ze vieren respectievelijk hun 50en 60verjaardag.

Deze SkyTeam Members mogen een kaarsje uitblazen
Foto: China Airlines

Er is een groot verschil in leeftijd tussen de jongste en oudste SkyTeam Member. Hopelijk kunnen ze nog vele jaren blijven vliegen en ons naar de mooiste bestemmingen op de wereld brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *