747 British Airways in nieuw oud jasje

747 British Airways in nieuw oud jasje

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Niet alleen KLM viert dit jaar haar 100ste verjaardag. Ook onze Britse buren doen dit. Wellicht zal menig reiziger zich afvragen hoe dit dan kan, aangezien KLM nog de enige maatschappij is die onder haar oorspronkelijke naam rondvliegt. British Airways is pas in 1974 opgericht, maar is een overblijfsel van verschillende fusies van maatschappijen. Eén van deze maatschappijen werd opgericht in 1919 en bestond welgeteld één jaar. Het werd hierna overgenomen door Daimler Airway, dat later weer overging in Imperial Airways. In 1939 ging onder andere Imperial Airways over in British Overseas Airways Corporation (BOAC). Deze laatste ging dus in 1974 samen met British European Airways naar het huidige British Airways.

Speciaal voor deze ‘100verjaardag’, maar ook voor het 50-jarige bestaan van de Boeing 747 in de luchtvaart, schildert British Airways een van haar 747’s om naar een eerdere BOAC variant. Een British Airways Boeing 747 in een nieuw oud jasje dus.

British Overseas Airways Corporation

Voor de BOAC variant wordt een twintig jaar oude Boeing 747 overgeschilderd. Dit toestel draagt het registratienummer G-BYGC. Het overschilderen naar de BOAC kleuren zal gebeuren in Dublin. In 2023 zal deze Boeing 747 worden uitgefaseerd, maar tot die tijd zal de 747 blijven rondvliegen in deze retrokleuren van de British Overseas Airways Corporation. De kans dat je dit toestel in de toekomst dus een keer voorbij ziet komen is aanwezig. Het toestel met de nieuwe beschildering zal terugkeren op 18 februari.

747 British Airways in nieuw oud jasje

Alex Cruz, Bestuursvoorzitter en CEO van British Airways, zei het volgende over deze viering van haar 100 jarige bestaan:

Zoveel klanten en collega’s van British Airways hebben hun weg naar de wereld gevonden, dus het is ongelooflijk spannend om dit klassieke BOAC-ontwerp opnieuw te introduceren. Onze geschiedenis heeft gevormd wie we vandaag de dag zijn, dus ons eeuwfeest is het perfecte moment om ons erfgoed en het Britse luchtvaartlandschap opnieuw te bekijken via deze iconische livery.

Beeldmateriaal: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *