KLM verdubbelt CO2 compensatie tijdens Werelddealweken3 min leestijd

KLM startte een tijd terug de Fly Responsibly campagne (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Zoals we al eerder schreven heeft KLM weer de Werelddealweken. Tijdens deze actie kun je tickets boeken met korting op meer dan 100 bestemmingen. Tegelijkertijd heeft KLM Duitsland ook nog de Dreamdeals. Dit kan interessant zijn als het een optie is om vanuit Duitsland te vertrekken. Voor de Werelddealweken wil KLM CO2-compensatie extra onder de aandacht van reizigers brengen. De Nederlandse nationale carrier verdubbelt daarom tijdelijk alle CO2-compensatie die passagiers betalen.

Werelddealweken

Om te kunnen profiteren van de Werelddealweken gelden bepaalde reisperiodes. De reisperiode verschilt per continent. Zo kun je binnen Europa reizen tot en met 30 juni 2020, maar naar Noord-Amerika tot en met 31 augustus. De overige bestemmingen zijn mogelijk tot en met 10 juli 2020. Let op dat er wel black-out data’s zijn tijdens de kerstvakantie, van 15 december tot en met 29 december. Voor de goedkoopste tickets naar de verre bestemmingen geldt een minimumverblijf van 6 dagen. In dit artikel leggen was alles uit over de KLM Werelddealweken, we geven je ook enkele tips bij het boeken.

KLM Werelddealweken (Bron: KLM)
KLM Werelddealweken (Bron: KLM)

CO2ZERO

KLM wil als een duurzame airline voor de dag komen. Een belangrijk thema daarin is natuurlijk brandstofgebruik en CO2-compensatie. Door de vloot te vernieuwen, bijvoorbeeld met de Boeing 787-X, verbruikt de carrier minder brandstof, aangezien nieuwere toestellen vaak voorzien zijn van de nieuwste brandstofbesparende technieken. Ook gebruikt KLM op sommige routes een mix van traditionele brandstof en biobrandstof.

Als passagier kun je ook je steentje bijdragen door bijvoorbeeld de CO2-uitstoot van je eigen vlucht te compenseren. Sinds 2008 werkt KLM met het CO2ZERO programma. Compenseren kan al tijdens het boeken van de vlucht, of daarna. Sinds een tijdje is dit ook mogelijk via de KLM App. Je zou verwachten dat alle airlines zoiets aanbieden, maar dat is (nog) niet zo. Om passagiers te stimuleren hun vlucht te compenseren verdubbelt KLM het totale bedrag aan dat CO2-compensatie wordt uitgegeven tijdens de Werelddealweken. Dit geldt voor alle tickets die gedurende deze periode geboekt worden.

CO2-compensatie regel je nu gemakkelijk via de KLM App
CO2-compensatie regel je nu gemakkelijk via de KLM App

De kosten van CO2-compensatie verschillen per vlucht. Wie bijvoorbeeld van Amsterdam naar Johannesburg vliegt en zijn of haar aandeel in de CO2-uitstoot wil compenseren, betaalt € 12. Een vlucht van Amsterdam naar Wenen komt neer op € 2, terwijl voor een vlucht van Amsterdam naar Shanghai € 11 aan compensatie betaald moet worden. KLM investeert tijdens de actieperiode dus hetzelfde bedrag.

Waar gaat het geld heen?

Je wil natuurlijk wel weten waar het geld voor CO2-compensatie terecht komt. Sinds 2017 investeert KLM alle betaalde compensatie in een herbebossingsproject in Panama, genaamd CO2OL Tropical Mix. Dit project tovert voormalige weilanden om in nieuwe bossen. Het project is gecertificeerd volgens de Gold Standard van de Global Goals. Op deze manier wordt de bescherming van biodiversiteit en het herstel van ecosystemen met duurzame houtproductie (FSC-gecertificeerd) en duurzame cacaoproductie gedaan. Daarnaast biedt het project lokale werkgelegenheid. Een voorbeeld van het resultaat hiervan is de nieuwe duurzame chocolade in World Business Class.

Aangeplant bos in combinatie met cacaobomen in Panama (Bron: KLM)
Nieuw aangeplant bos in combinatie met cacaobomen in Panama, gefinancierd met gelden van CO2-compensatie (Bron: KLM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *