KLM serveert duurzame chocolade in World Business Class

Duurzame chocolade in World Business Class van KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In business class verwacht je kwaliteit. Bij zo’n goede ervaring hoort een mooie cabine en een comfortabel hard product. Maar natuurlijk mogen we het zachte product ook niet vergeten. KLM maakt bekend verder te investeren in de kwaliteit van de aan boord geserveerde maaltijden. Eerder maakte de Nederlandse nationale carrier al bekend duurzame koffie van DE aan boord te schenken. Nu komt daar een duurzame variant van de chocolade die KLM in World Business Class serveert bij.

World Business Class

KLMs World Business Class (WBC) staat bekend om het porseleinen Delfts blauwe huisje dat je als geschenk krijgt aan het einde van de vlucht. Het huisje is gevuld met Nederlandse Bols jenever. Veel van de Delfts blauwe huisjes zijn gebaseerd op echte panden met elke een eigen geschiedenis. Bijvoorbeeld de meest recente toevoeging: Huisje 99 in Joure. In de geest van deze huisjes serveert KLM in WBC chocolade in de vorm de gevel van deze huisjes.

huisje, klm, wbc, huisje 41
Op elke vlucht in World Business Class geeft KLM deze mooi Delfts blauwe huisjes weg

Duurzame chocolade

Sinds 26 augustus 2019 is KLM over op de nieuwe versie van de chocoladehuisjes. De cacao die voor de productie van de chocolade wordt gebruikt is afkomstig van bedrijven waarin KLM met passagiers in heeft geïnvesteerd. Deze investering komt voort uit het CO2Zero programma van de Nederlandse airline. Wanneer je met KLM vliegt kun je ervoor kiezen om de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren (dit kan ook via de KLM App). Je betaalt hiervoor een klein bedrag bij, bovenop je ticket.

De projecten waarin wordt geïnvesteerd combineren herbebossing met cacaoproductie. Door het aanplanten van bomen wordt er CO2 opgeslagen. Daarnaast wordt er dus ook duurzame productie van cacao en hout mogelijk gemaakt, wat ook weer banen creëert voor de lokale bevolking.

De chocoladeproducent Barry Callebaut importeert de cacao uit Bocas del Toro. In België worden er verschillende chocoladesoorten van gemaakt. Vervolgens gaat de Nederlandse chocolatier Visser de chocolade verder verwerken. Het resultaat: de perfect gevormde chocoladehuisjes.

Review: KLM World Business Class - Boeing 787-10 Dreamliner
De chocolade die bij KLM in WBC wordt geserveerd is vanaf nu duurzaam produceerd

Reacties

  1. J. De Vries zegt

    Dat zal binnenkort wel afgelopen zijn, de stakingen bij KLM staan voor de deur. Dat worden veel geannuleerde vluchten, boze klanten en miljoenen verlies. Terwijl de Franse collega’ s er volop geld bij krijgen. Zoals altijd binnen AF/KLM gaat het geld naar Parijs en mag Amsterdam de afdankertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *