Air France – KLM verlaagt CO2-uitstoot met 18%2 min leestijd

Sommige toestellen van KLM vliegen op een mengsel van normale brandstof en biodiesel (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het verminderen van de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen, biobrandstof, afvalscheiding en de samenwerking met andere organisaties voor een beter milieu en leefomgeving. Zomaar een greep uit de initiatieven die Air France – KLM onderneemt op het gebied van duurzaamheid. Ze komen uit het onlangs gepubliceerde duurzaamheidsrapport van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie. De doelen die op dit gebied gesteld zijn worden daarin toegelicht.

Air France – KLM Takes Care

We hebben al eerder geschreven over KLM Takes Care. Bijvoorbeeld over KLMs Corporate Biofuel programma voor bedrijven. Maar ook CO2Zero waarmee iedere reiziger de CO2-uitstoot kan compenseren voor een klein bedrag. In het Corporate Social Responsibility Report 2017 gaat Air France – KLM Group verder in op alle acties die hierop genomen worden. De groep heeft zich verbonden aan de 17 Sustainable Development Goals van de VN. Deze moeten uiterlijk in 2030 bereikt zijn. Het doel hiervan is om het leven van mensen te verbeteren en de planeet beter te beschermen. Van de 17 doelen zijn er vijf uitgelicht.

Take Care Together (Bron: Air France - KLM)
Take Care Together (Bron: Air France – KLM)

Green Deals

Air France heeft samen met Airbus, Safran, Suez en Total een overeenkomst gesloten met de Franse overheid om meer duurzame initiatieven te starten. Deze zogenaamde Green Deals zijn naar het voorbeeld van de Nederlandse overheid opgestart. Dit heeft gezorgd voor meer vluchten die gedeeltelijk gebruikmaken biobrandstof, zowel bij Air France als bij KLM. In 2017 ging het om 561 vluchten.

Brandstof

In 2017 hebben de maatschappijen in de groep naast het gebruiken van biobrandstof ook nagedacht over het terugdringen van brandstofgebruik. Bijvoorbeeld door een betere load factor, efficiëntere routes en een lichtere cabine. Daarmee heeft de luchtvaartgroep een afname van 18% in CO2-uitstoot gerealiseerd sinds 2011.

Aan boord (Bron: Air France - KLM)
Aan boord (Bron: Air France – KLM)
In de lucht (Bron: Air France - KLM)
In de lucht (Bron: Air France – KLM)

 

Door het CO2-compensatie programma van KLM en Air France zijn er meer dan 126.000 bomen gepland. De programma wordt ondersteund door zowel bedrijven als reizigers zelf. Bij het boeken van een vlucht kies je er zelf voor om enkele euro bij te balen voor de CO2-compensatie. Dit geld wordt dan geïnvesteerd in diverse projecten zoals bijvoorbeeld bij KLM. Daarnaast is er 350.000 hectare aan natuur in Madagaskar beschermd.

 

Wereldwijd (Bron: Air France - KLM)
Wereldwijd (Bron: Air France – KLM)

Elektriciteitsgebruik

Eerder schreven we al over de ambities van Schiphol om minder brandstof en elektriciteit te gebruiken. Ook KLM en Air France proberen gronddiensten zoveel mogelijk elektrisch te laten verplaatsen. Momenteel is 50% van de voertuigen van de gronddiensten elektrisch. Dat moet in de toekomst nog verder toenemen. Sinds 2011 is het elektriciteitsgebruik afgenomen met 21%.

Veel airlines werken aan een duurzamere bedrijfsvoering. De een doet wat meer moeite dan de ander. Meer lezen over duurzaamheid bij Air France en KLM? Op deze website vind je het rapport.

(Bron: Air France – KLM Group)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *