Arcadis nieuwste toevoeging aan Biofuel programma KLM2 min leestijd

Sommige toestellen van KLM vliegen op een mengsel van normale brandstof en biodiesel (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Nederlandse bedrijf Arcadis is het nieuwste lid van het Corporate Biofuel programma van KLM. Het adviesbureau geeft daarmee een nieuwe impuls aan de investeringen in biobrandstof. Het bedrijf zal namelijk biobrandstof aankopen voor alle zakelijke vluchten bij KLM. Eerder dit jaar werd de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) ook al lid. De lijst met geïnteresseerden groeit daarmee gestaag.

KLM Takes Care

Onder de noemer KLM Takes Care neemt de Nederlandse maatschappij het initiatief voor allerlei duurzame projecten. Denk bijvoorbeeld aan duurzaam geproduceerde voedingsmiddelen die aan boord worden geserveerd. Ook werkt KLM samen met organisaties die het welzijn van anderen verbeteren. Aanvullend wordt alle reizigers aangeboden om de CO2-uitstoot van de gevlogen mijlen te compenseren tegen een klein bedrag. Dit noemt KLM CO2Zero. Deze optie is beschikbaar voor alle reizigers van KLM, dus ook als je niet zakelijk reist. Dit kan in MyTrip.

De ondertekening van de samenwerking (Bron: KLM)
De ondertekening van de samenwerking (Bron: KLM)

KLM wil in 2020 een afname van 20% van de eigen CO2-uitstoot realiseren (ten opzichte van 2010). Grootschalig gebruik van biobrandstoffen kan volgens KLM zelfs tot 80% minder CO2-uitstoot opleveren. De nieuwe investeringen zijn welkom voor de ontwikkeling van biobrandstoffen. Biobrandstoffen zijn bijvoorbeeld nu nog twee tot drie keer zo duur zijn als conventionele brandstoffen. KLM hoopt dat in de toekomst meer organisaties zich bij het programma aansluiten. De investeringen die gedaan kunnen worden leiden mogelijk tot een lagere prijs van dit type brandstof.

Aankoop biobrandstof

KLM koopt alleen biobrandstoffen in die volledig zijn gemaakt van componenten die geen negatieve gevolgen hebben voor de lokale biodiversiteit of voedselproductie. De biobrandstoffen worden ingekocht en getest bij het Nederlandse SkyNRG. De tests worden onder toezicht gedaan van het WNF, de European Climate Fund, Solidaridad en de Universiteit van Groningen. SkyNRG levert brandstoffen aan meer dan 25 maatschappijen wereldwijd.

Partners van SkyNRG
Partners van SkyNRG

Andere leden

Naast Arcadis zijn er meer Nederlandse organisaties die bijdragen aan het programma. Bijvoorbeeld ABN Amro, Friesland Campina en Loyens&Loeff. Eerder werd ook Schiphol zelf al lid.

(Bron: KLM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *