American Airlines ziet af van Airbus en kiest voor Boeing 787

American Airlines ziet af van Airbus en kiest voor Boeing 787

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder plaatste American Airlines nog een order bij Airbus, maar deze wordt nu geannuleerd en gaat American Airlines verder in zee met het Amerikaanse Boeing. De order van 22 Airbus A350’s was eerder al geplaatst door US Airways, dat later is samengegaan met American Airlines.

Fusie

American Airlines en US Airways fuseerden al in 2013. Dit verliep niet zonder slag of stoot. Het Amerikaanse Ministerie van Justitie blokkeerde de fusie toen omdat het ervoor zou zorgen dat er te weinig concurrentie zou ontstaan en tickets te duur zouden worden. Uiteindelijk hebben beide maatschappijen verschillende slots op het vliegveld van Washington (DCA) en New York (LGA) moeten inleveren voor een akkoord. In juli van 2006 bestelde US Airways nog 20 A350’s bij Airbus.

American Airlines ziet af van Airbus en kiest voor Boeing 787
Fusie US Airways & American Airlines

Boeing

Het vernieuwde American Airlines, zoals we dat nu kennen, heeft afgelopen week nieuwe vliegtuigen bij Boeing besteld. Het betreft hier de Boeing 787 Dreamliner. Er zijn in totaal 47 stuks besteld, waarvan 22 Boeing 787-8 Dreamliners en 25 grotere Boeing 787-9 Dreamliners. De deal heeft een totale cataloguswaarde van ongeveer 12,3 miljard dollar.

De kleinste variant zal arriveren vanaf 2020. De 787-9 variant zal arriveren vanaf 2023. De nieuwe toestellen moeten de Boeing 767-300, de Airbus A330-300 en de oudere Boeing 777-200 gaan vervangen.

American Airlines ziet af van Airbus en kiest voor Boeing 787
Boeing 787 Dreamliner bij American Airlines

De nieuwe Boeing 787 zorgt uiteindelijk voor minder brandstofkosten, minder onderhoudskosten, groter bereik en een betere reizigerservaring. De keuze was daarnaast ook niet zo moeilijk. De maatschappij wil namelijk ook af van de waslijst aan verschillende type vliegtuigen. Met de huidige aanschaf zorgt dit voor een verlaging van 5 verschillende widebody vliegtuigen naar 3 types. Naast deze deal met Boeing heeft de maatschappij ook een deal gesloten om de order van 40 737 Max toestellen uit te stellen. Het uitstellen van de levering zorgt ervoor dat het beter aansluit bij de geplande uitfasering van de narrowbody vliegtuigen.

American Airlines ziet af van Airbus en kiest voor Boeing 787
Boeing 737 Dreamliner bij American Airlines

Vluchten

Op dit moment heeft de Amerikaanse maatschappij al een aantal Boeing 787’s in dienst, namelijk 35 stuks. Deze vliegen al naar verschillende bestemmingen zoals Tokyo, Parijs en Sao Pãulo. Lionell vloog in 2016 al met de 787’s van American Airlines. Hier schreef hij destijds over zijn ervaring tijdens enkele vluchten met deze Amerikaanse maatschappij. Met de komst van de nieuwe toestellen vanaf 2020 zullen er zeker nieuwe bestemmingen worden toegevoegd die dit toestel zal bedienen. Maar dat is nog even afwachten.

Beeldmateriaal: American Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *