Met nieuwe app van SkyTeam verdwaal je nooit meer!

Skyteam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Iedereen heeft het wel eens gehad, je bent verdwaald op de luchthaven. Luchthavens proberen hierop in te spelen op allerlei manieren. Bewegwijzering in de lucht of mensen die je helpen voor de juiste weg. Ook mensen die veel op hun telefoon kijken helpen ze door op de grond vloerstickers te plakken. KLM ging eerder al verder door in zijn app een interactieve kaart van Schiphol te plaatsen. Ook SkyTeam breidt functionaliteiten uit met hun vernieuwde app. Hiermee zal je ‘nooit’ meer verdwalen op de luchthaven.

App

Afgelopen week is de SkyTeam app vernieuwd. Naast een vernieuwd icoon en een prettiger werkende app hebben ze ook iets nieuws toegevoegd. Dit is namelijk de functie dat je de kaarten van de luchthaven kunt bekijken. Zo is het gemakkelijker om de weg te vinden vanaf de incheckbalies tot aan de gate. Maar ook van gate naar gate of zelfs de lounges op de luchthaven. Uiteindelijk moet de app ervoor zorgen dat de reizigers ervaring verbeterd. Perry Cantarutti, CEO bij SkyTeam geeft daarbij ook aan dat de ervaring van reizigers vaak stressvol is, zeker op luchthavens die ze niet kennen. Op deze wijze hopen ze dat de app de reizigers meer laat ontspannen. SkyTeam geeft verder aan dat de app een nauwkeurige omgeving toont van waar je op dat moment op de luchthaven bent. Winkeltjes e.d. zijn dus ook zichtbaar.

Met nieuwe app van SkyTeam verdwaal je nooit meer!
SkyTeam App

Naast het vinden van de weg op de luchthaven kun je de app ook gebruiken voor andere dingen. Zo kun je je boardingpas scannen en krijg je gegevens over je vlucht te zien. Ook kan je op zoek naar een vlucht en met de Airport Finder de verschillende luchthavens in de omgeving vinden. Wat zeker ook nog fijn is, is de Lounge Finder. Als je ‘locatievoorziening’ aan hebt staan, laat de app de dichtstbijzijnde Lounges zien, maar je kunt ook zoeken per luchthaven. Je kunt dan ook zien welke services aangeboden worden op het vliegveld.

Met nieuwe app van SkyTeam verdwaal je nooit meer!

Vliegvelden

In de nieuwe app kun je de verschillende luchthavens vinden waar SkyTeam maatschappijen vertrekken en arriveren. Voor 39 luchthavens wordt er nu een interactieve kaart toegevoegd, die je helpt bij het vinden van je route op de luchthaven, zodat je niet verdwaald. Op dit moment is de service van deze nieuwe functie alleen nog maar beschikbaar voor Schiphol Amsterdam Airport en Istanbul Atatürk Airport. Binnenkort worden de overige luchthavens toegevoegd. De luchthavens, die een SkyTeam Lounge hebben, zullen ook toegevoegd worden met een interactieve kaart.

Ga jij de nieuwe SkyTeam app ook downloaden? Deze is beschikbaar voor Android en iOS. Of gebruik je gewoon de borden op de luchthaven? Of ben je misschien al wel enorm vertrouwd met de luchthaven dat je zo naar de goede plek loopt? Voor de minder frequente reiziger kan het wellicht nog best fijn zijn, deze vernieuwde SkyTeam app.

Reacties

 1. Ameling zegt

  Ook voor ervaren reizigers kan het best handig zijn. Op Schiphol weet ik de lounge inmiddels te vinden, maar vaak is dat onduidelijk, slecht aangegeven en zeker niet duidelijk welke lounge voor welke luchtvaartmaatschappij is (dat geldt ook voor Schiphol, trouwens). Recente ervaringen: Warschau, Boekarest, Birmingham. Dat Skyteam-maatschappijen niet altijd allemaal dezelfde lounge gebruiken maakt het ook niet makkelijker. Ben benieuwd of de app dat onderscheid straks goed maakt.

  • Marco zegt

   Hoi Ameling,

   Dat is zeker waar van die lounges. Daar mag best wat meer duidelijkheid in komen.
   Ook in het belang van de vliegtuigmaatschappij is dat een stuk fijner.

   Hopelijk werkt de nieuwe SkyTeam-app ook zo dat je dat dus te zien krijgt.
   We wachten het af.

   Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *