Jet Airways staakt alle vluchten

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is inmiddels bekend dat Jet Airways al geruime tijd gebukt gaat onder serieuze problemen. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere schuldeisers die de Indiase maatschappij niet kan betalen. Sinds vorige week wordt er ook een Boeing 777-300ER vastgehouden op Schiphol. Op last van één van de schuldeisers mocht het toestel niet vertrekken. Ook moest de airline al enkele routes stopzetten. Deze week werd bekend dat alle vluchten zijn geannuleerd. Is het einde van Jet Airways nu in zicht?

Leningen

De afgelopen tijd heeft Jet Airways diverse noodleningen afgesloten. Hiermee moest voldoende geld beschikbaar komen om ten minste de belangrijkste routes te kunnen blijven verzorgen. Daarnaast moesten achterstallige betalingen aan medewerkers en de belangrijkste leveranciers gedaan worden. Ook moest het weer wat meer vertrouwen geven aan de consument dat het met de maatschappij wel weer goed zou komen. Inmiddels heeft het vertrouwen in de maatschappij namelijk een flinke deuk opgelopen.

De Indiase Staatsbank maakte deze week bekend geen heil meer te zien in het geven van nog meer leningen. Het directe gevolg is dat de airline nu geen geld meer heeft om operationeel te blijven. Daarom is men nu gedwongen om met onmiddellijke ingang alle lokale en internationale vluchten te staken. De laatste vlucht vertrok op woensdag 17 april 2019.

Boeing 737 van Jet Airways (Bron: WikiMedia Commons / Rick Schlamp)

Klantenservice

De belangrijkste gronddiensten blijven wel operationeel. Denk bijvoorbeeld aan de telefonische klantenservice die 27/4 beschikbaar is. Heb je een vlucht geboekt bij deze airline dan kun je via dit formulier proberen een refund te krijgen. Heb je een codeshare vlucht geboekt via bijvoorbeeld KLM? Dan kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van deze maatschappij.

Toekomst

Hoe moet het nu verder met Jet Airways? De maatschappij zegt in een persbericht af te wachten op de reactie van de Indiase Staatsbank. Er zijn mogelijk investeerders die nog wel een toekomst zien voor de airline. Het doek is dus nog zeker niet definitief gevallen. Mogelijk dat de vluchten weer hervat kunnen worden zodra er genoeg geld gevonden is. Op welke termijn dit zal zijn is nog niet duidelijk.

De Indiase markt biedt in ieder geval genoeg vraag naar vliegreizen. Echter is er veel concurrentie van vooral low cost carriers. Jet Airways zou daar niet voldoende tegen bestand zijn. Volgens de website Routesonline heeft de carrier veel marktaandeel moeten afgeven aan onder meer IndiGo, AirAsia en Vistara.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *