Jet Airways vast op Schiphol door betalingsproblemen

Jet Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

We schreven al enkele keren over de grote uitdagingen die Jet Airways momenteel ervaart. De Indiase partner van onder andere KLM lijkt de problemen maar niet te boven te komen. De airline heeft een aantal schuldeisers waaraan het niet kan voldoen. Diverse toestellen staan al aan de grond in onder meer India. Vanaf deze week wordt er ook een toestel aan de grond gehouden op Amsterdam Airport Schiphol. Verder maakt de airline bekend diverse routes te zullen gaan staken.

Overeenkomst

Eind maart sloot Jet Airways nog een overeenkomst met een aantal banken. Daarbij werd een deel van de aandelen overgedragen en een stukje schuld afgelost. Een nieuwe noodlening moest ervoor zorgden dat de maatschappij een aantal toestellen weer kon laten vliegen. Diverse routes zijn namelijk de afgelopen tijd opgeschort. Dit zou consumenten weer wat vertrouwen kunnen geven. Evenals de omzetverwachting van de maatschappij.

Niet alleen banken eisen geld van de Indiase airline. Ook medewerkers en leveranciers van de maatschappij wachten al geruime tijd op hun geld. Volgens de Times of India is het personeel ontevreden over het uitblijven van de loonbetaling en gaan er stemmen op voor een staking.

Boeing 737 van Jet Airways (Bron: WikiMedia Commons / Rick Schlamp)
Boeing 737 van Jet Airways (Bron: WikiMedia Commons / Rick Schlamp)

Schiphol

Op Schiphol wordt nu een Boeing 777-300ER aan de grond gehouden. Volgens de Times of India heeft een leverancier van Jet Airways hierom verzocht. Het gaat om het toestel met registratie VT-JEW. Op 10 april arriveerde de Boeing op Schiphol vanuit Mumbai. De bedoeling was om weer terug te vliegen naar Mumbai in India. Maar dat ging dus niet door. Op Schiphol houdt een vrachtbedrijf het toestel aan de grond.

De brandstofleverancier van de maatschappij is sinds 10 april gestopt met het leveren van kerosine aan alle toestellen van Jet Airways in India. Daardoor wordt het voor de maatschappij onmogelijk om nog vluchten uit te voeren. Daarnaast is de leasemaatschappij die het eigenaarschap heeft van de meeste toestellen van Jet Airways aan het kijken wie de toestellen wel succesvol kan inzetten.

Vluchten geannuleerd

Vandaag maakt de airline via een persbericht bekend nog meer routes te staken. Vluchten naar Colombo (CMB) en Singapore (SIN) worden niet meer uitgevoerd vanaf Delhi, Mumbai net als vluchten tussen Chennai en Parijs. Ook is de maatschappij voornemens om vluchten tussen Amsterdam en Toronto te staken. De reden voor deze wijzigingen is dat er geen toestellen beschikbaar zijn. Het management is in overleg met de schuldeisers om zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor de problemen. De maatschappij zegt dat reizigers bij vertragingen en annuleringen kunnen rekenen op de klantenservice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *