Problemen bij Jet Airways houden aan

Jet Airways 777

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dat het niet goed gaan met Jet Airways wisten we al een tijdje. Door tegenvallende financiële resultaten kan de Indiase carrier niet voldoen aan alle verplichtingen. Zo konden er belangrijke leveranciers niet worden betaald. Het leek de laatste tijd wat beter te gaan met de maatschappij. Helaas komt nu het bericht dat het bedrijf nu gedwongen is om vier toestellen aan de grond te houden. Dit is bekend gemaakt door de Mumbai Stock Exchange.

Zwaar weer

Dat Jet Airways één van de grootste airlines van India is geworden is helaas nog geen succesgarantie gebleken. De maatschappij gaat gebukt onder allerlei problemen. Het ging vorig jaar zelfs zo slecht dat de Indiase overheid zich gedwongen zag in te grijpen. Een voorstel van de directie om tijdelijk salarissen niet uit te betalen ging toen niet door. Recentelijk moest de carrier nog een grote betaling aan meerdere banken uitstellen.

Nu bekend is geworden dat de maatschappij gedwongen is vier toestellen aan de grond te houden lijken de problemen nog niet opgelost. Welke toestellen Jet Airways precies aan de grond houdt is niet bekend gemaakt. Wel liet de carrier weten drie toestellen die in onderhoud waren weer terug in de dienstregeling te brengen.

Boeing 777 van Het Airways (Bron: Jet Airways)
Boeing 777 van Jet Airways (Bron: Jet Airways)

Air France – KLM

De samenwerking van Jet Airways met Air France – KLM is voor zover bekend onveranderd. Eind vorig jaar werd de samenwerking nog versterkt door een joint venture te sluiten. De routenetwerken van beide maatschappijen zijn zo nog beter op elkaar aangepast. Eerder was er al een codeshare agreement met Air France – KLM. De Indiase maatschappij is nog geen onderdeel van de SkyTeam alliantie. Ook de samenwerking van Jet Airways met het KLM Open is ongewijzigd.

Vloot

De vloot bestaat in totaal uit 123 toestellen. Waarvan het grootste deel bestaat uit toestellen van het Amerikaanse Boeing. Denk bijvoorbeeld aan de 737 en de 777. Er zijn ook negen Airbus A330 toestellen, waarvan er enkele uitgeleend zijn aan andere maatschappijen. Tot slot zijn er in totaal achttien ATR toestellen van het type 72-500 en 72-600.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *