Air France-KLM en Jet Airways gaan joint venture aan

Jet Airways naar Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France-KLM en Jet Airways zijn vandaag in Mumbai een uitgebreid samenwerkingsverband aangegaan. De joint venture hing al langer in de lucht nadat de Indiase maatschappij haar Europese hub naar Schiphol verplaatste en flink ging codesharen met Air France en KLM binnen Europa en Delta voor vluchten naar en binnen Noord-Amerika. Middels een joint venture worden kosten en opbrengsten gedeeld, en de vluchtuitvoering afgestemd.

Jet Airways KLM joint venture
De CEO van Air France-KLM en Jet Airways, geflankeerd door de CEO’s van de airlines

Voordelen voor passagiers

Het ‘baanbrekende partnerschap’, aldus KLM, focust zich op vluchten tussen Europa en India. De routenetwerken van de maatschappijen zullen op elkaar worden aangepast. Zo kunnen passagiers beter en makkelijker overstappen op de hubs in Amsterdam, Parijs en India. Ook wordt gerept over frequent flyer voordelen bij vluchten met de andere maatschappij. Details hierover zijn niet bekend. Het is al langer mogelijk om miles te sparen en te besteden bij Jet, maar Flying Blue elite voordelen zijn nog niet geldig bij Jet Airways en vice versa.

Voetafdruk Air France-KLM

De samenwerking vult de transatlantische joint venture tussen AF-KLM en Delta Airlines aan. Ook in de vrachtsector zijn er nieuwe samenwerkingen ondertekend.

Met deze joint venture krijgt Air France-KLM en indirect ook Skyteam omvangrijke toegang tot een grote markt, die voorheen altijd moeilijk te bereiken was. Skyteam lidmaatschap lijkt voor Jet Airways een logische optie, maar de maatschappij is nog steeds een Etihad Airways partner.

Vanaf Amsterdam vliegt Jet Airways naar Mumbai, Delhi, Toronto en Bengaluru. Vanaf Parijs naar Chennai en Mumbai. KLM vliegt sindskort naast Delhi ook weer met een eigen kist naar Mumbai.

Jet Airways 777

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *