Jet Airways verhuisd naar Schiphol1 min leestijd

Jet Airways Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Gisteren is Jet Airways gestart met de geplande vluchten vanaf Amsterdam. De Indiase maatschappij heeft Brussel Zaventem verruild voor Schiphol als luchthaven voor de Europese hub, mede door de nieuwe samenwerking met KLM en Delta (klik).

Jet Airways naar Amsterdam
De verhuizing naar Schiphol is belangrijk voor de nieuwe codeshares

Nieuwe vluchten en codeshares

Dagelijks zijn er non-stop vluchten naar Mumbai, Delhi en Toronto met Jet Airways, allemaal uitgevoerd door een Airbus A330-300. Passagiers vanuit India en Azië kunnen ook verder reizen vanaf Schiphol naar elf andere Canadese en Amerikaanse bestemmingen met Delta of KLM, of overstappen op een van de dertig codeshare vluchten binnen Europa met KLM. Andersom krijgen klanten van Delta en KLM toegang tot 48 bestemmingen van Jet Airways in India, het Indiase subcontinent en Azië middels een overstap in Delhi of Mumbai.

Jet Airways Amsterdam
Het vluchtschema van Jet Airways

Voordelen passagiers

India was altijd een moeilijke markt voor Skyteam. Met deze uitgebreide codeshare overeenkomst krijgen Delta en KLM klanten nu uitstekende toegang tot het binnenlandse netwerk van de groeimarkt. Onderdeel van de overeenkomst is ook het verdienen en besteden van frequent flyer miles. Delta Skymiles en Flying Blue leden kunnen op codeshare vluchten met Jet Airways mijlen sparen en besteden. Jet Airways ook een Etihad Airways partner, dus je kan ook Etihad Guest mijlen sparen (en voordelen genieten) als je een Jet Airways vluchtnummer hebt.

Aanslagen Brussel

De verhuizing van Zaventem naar Schiphol was al lang van te voren gepland, en heeft niets te maken met de aanslagen in Brussel van vorige week. Afgelopen week waren er al wel eerder dan gepland vluchten van Jet Airways naar Amsterdam om gestrande passagiers uit Brussel te laten reizen.

Wegens de aanslagen waren de geplande feestelijkheden en welkomstceremonie afgelast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *