JetBlue lanceert route naar Londen in 20212 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De kogel is eindelijk door de kerk; het Amerikaanse JetBlue heeft haar eerste trans-Atlantische route aangekondigd. In 2021 zal de maatschappij routes van zowel New York JFK als Boston naar Londen lanceren. Veel details zijn er voorlopig niet beschikbaar; zelfs niet naar welke Londense luchthaven de maatschappij wil gaan vliegen. JetBlue beschikt alleen over narrowbody toestellen. Om de oversteek te maken heeft de airline bestaande bestellingen voor Airbus A321 toestellen omgezet in de A321LR – Long Range – versie. Naast het vliegtuig zelf moet de maatschappij ook nog aan andere technische eisen gaan voldoen om zulke vluchten over oceanen uit te mogen voeren.

Concurrentie

President en COO van de maatschappij, Joanna Geraghty:

Twintig jaar geleden hadden onze oprichters een simpele formule om een nieuwe markt te kiezen – het moest te duur, niet genoeg bediend, of beide zijn. London is de grootste agglomeratie die JetBlue nog niet bedient vanuit zowel Boston als New York en we kunnen niet enthousiaster zijn om dat de komende jaren te gaan veranderen.

De topvrouw wijst op de hoge tarieven tussen de stedenparen ‘die je laten blozen’. JetBlue is van plan de markt op te schudden met lagere tarieven, vooral in het premium segment. Hiervoor introduceert JetBlue een vernieuwde versie van haar Mint business class product dat speciaal toegericht zal zijn op de trans-Atlantische markt. Meer details zijn nu nog niet bekend.

Het huidige Mint product

In de aankondiging verwerkt JetBlue nog een sneer naar de bestaande maatschappijen en dan vooral de joint ventures van SkyTeam en Oneworld. Nu de carrier daadwerkelijk vluchten naar London aan heeft gekondigd is het ook geen verrassing dat het de combinatie van joint ventures van KLM, Air France, Delta Air Lines en Virgin Atlantic dwarszit bij het Amerikaanse Department of Transport. Wellicht is London de eerste stap en wil JetBlue later ook naar andere West-Europese steden, zoals Amsterdam, gaan vliegen…

Featured image: redlegsfan21 / Wikimedia Commons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *