KLM’S derde B787-10 toestel geland | PH-BKD | Baardbloem

Aankomst KLM Boeing 787-10 mogelijk vertraagd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM’s derde Boeing 787-10 Dreamliner is gisterenochtend iets na 7 uur geland op Amsterdam Schiphol. Dit toestel heeft PH-BKD als registratie en draagt de naam Baardbloem / Heavenly Blue. In het toestel staan 38 World Business Class stoelen, 36 Economy Comfort stoelen en 270 Economy class stoelen.
In vergelijking tot de kleinere Boeing 787-9 Dreamliner met plaats voor 294 reizigers heeft dit toestel 50 stoelen extra en kan totaal 344 passagiers meenemen.

KLM’s Boeing 787-10 Dreamliner

Het toestel kwam uit Charleston in de Verenigde Staten en had ruim zes en een half uur nodig om de oversteek te maken naar Nederland. De B787-10 Dreamliners van KLM (gaan) vliegen naar diverse bestemmingen, waaronder Dubai, New Delhi, Toronto, San Francisco en Curacao. Je kunt de vluchten van dit nieuwste toestel volgen via bijvoorbeeld Flightradar24.

Zoals daar te zien is, zal de eerste commerciële vlucht op vrijdag 15 november zijn naar Nairobi, Kenya. Het toestel zou al vanaf 27 oktober op de route naar Nairobi ingezet worden, maar met een vertraging van een kleine drie weken gaat het toch gebeuren.

Floghtradar24: aankomst PH-BKD en planning eerste commerciële vlucht
Floghtradar24: aankomst PH-BKD en planning eerste commerciële vlucht

Cabine indeling

KLM heeft ervoor gekozen dat er in de nieuwe Boeing 787-10 Dreamliner nieuwe Business Class stoelen worden geïnstalleerd. Daarover kun je hier meer lezen. Deze stoelen komen redelijk overeen met de stoelen in de 787-9. Toch zijn er ook een aantal veranderingen.

In de World Business Class Cabine (WBC) staan de stoelen in een 1-2-1 opstelling. Waarbij de stoelen in een reverse-herringbone configuratie geplaatst zijn, elke stoel heeft dus directe toegang tot het gangpad.

Review: KLM World Business Class - Boeing 787-10 Dreamliner
Opstelling van de stoelen.
Foto: Seatguru

Deze World Business Class stoelen lijken op die in de kleinere B787-9, maar zijn op een aantal punten aangepast. Het is ook mogelijk om virtueel door dit type toestel te lopen. Meer informatie daarover kun je hier vinden op InsideFlyer. Een InsideLook van het eerste B787-10 toestel, de PH-BKA, kun je hier vinden op InsideFlyer.

Tripintroductie: Azië - Thailand, Cambodja, Singapore & Bali
Nieuwe KLM World Business Class in de Boeing 787-10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *