Eindhoven Airport bijna klaar voor opening parkeergarage P1

Aantal vliegbewegingen Eindhoven Airport voor 2022 gehandhaafd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is al even geleden, maar de parkeergarage in Eindhoven is nu bijna klaar om eindelijk geopend te worden. Juli 2017 zou de parkeergarage opengaan, maar vlak voor de opening stortte een groot deel van de parkeergarage in. Nu ruim twee jaar later is de parkeergarage klaar om in oktober open te gaan.

Instorten

Aannemer BAM was destijds verantwoordelijk voor de bouw van de parkeergarage bij het vliegveld in Eindhoven. De parkeergarage zou plek bieden aan 800 auto’s. Verder zou er ook nog een busstation zijn en een McDonalds. Maar door enkele constructiefouten stortte een deel van de parkeergarage in mei 2017 in. Na verschillende onderzoeken concludeerde de onderzoekscommissie dat het geheel moest worden afgebroken. Hierna werd de parkeergarage wederom opnieuw opgebouwd.

Metamorfose

De nieuwe parkeergarage tegenover de terminal van Eindhoven Airport is een onderdeel van de metamorfose die uitgevoerd wordt rondom de luchthaven. Verschillende partners hebben bijgedragen of gaan bijdragen bij deze metamorfose. Bouwbedrijf BAM heeft wederom de garage gebouwd, geheel duurzaam. De parkeergarage heeft het duurzaamheidskenmerk van BREAAM gekregen. BREEAM keurt nieuwe gebouwen op negen punten en de luchthaven heeft hier allemaal goed op gescoord. De parkeergarage zal eindelijk worden geopend. Dit zal gebeuren op 1 oktober 2019. Vanaf dan is de garage ook te gebruiken. Hierna zal gelijk gestart worden met de overige metamorfose van het gebied tussen de parkeergarage P1 en de terminal.

Eindhoven Airport bijna klaar voor opening parkeergarage
De nieuwe garage van bovenaf te zien.

Parkeren

Met het openen van de parkeergarage binnenkort, is er ruimte voor 780 auto’s. Reizigers kunnen vooraf een parkeerplaats reserveren. Ook op de dag zelf kun je gewoon aanrijden en parkeren. In de parkeerplaats is verder een busstation, zoals eerder ook was. Evenals een McDonalds en een fietsenstalling voor 110 fietsen.

Wil je vooraf reserveren bij deze P1 parkeergarage, doe dat dan via deze website van Eindhoven Airport. Als je online reserveert bespaar je ook op je parkeertarieven. Parkeren in deze garage is overigens niet erg voordelig. Je kunt jezelf dus afvragen of je het je geld waard vindt om voor de deur te parkeren of enkele minuten verder te wandelen. Dit is een stuk voordeliger, het scheeltje meer dan de helft van het tarief. In het voorbeeld hieronder zie je de tarieven voor vijf dagen.

Deze diashow vereist JavaScript.

 Bron & beeldmateriaal: Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *