Uiterlijk omgeving Eindhoven Airport Boulevard aangepakt

Uiterlijk omgeving Eindhoven Airport Boulevard aangepakt

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eindhoven Airport, de tweede luchthaven van Nederland, krijgt aan de buitenkant een flinke upgrade. De luchthaven vervoerde in 2018 ruim 6 miljoen reizigers. Echter de omgeving is al enkele jaren erg rommelig en kan de groei ook niet goed aan. Dit komt onder andere door de in aanbouw zijnde parkeergarage die eerder door constructiefouten in elkaar stortte, net voordat deze opgeleverd zou worden. Hierdoor was enige tijd de luchthaven erg slecht bereikbaar, maar in april 2018 wel weer beter. Ook de gemeente Eindhoven probeert in samenwerking met onder andere de luchthaven en het OV deze beter bereikbaar te maken. Zo promoten ze het gebruik van het OV eerder al met de ‘Hop-On Take-Off’ tickets. Maar nu de afronding van de parkeergarage een feit is, kan ook het uiterlijk van de Airport Boulevard aangepakt worden.

Nieuwe look

De Airport Boulevard, zoals de openbare ruimte voor en rondom de terminal van Eindhoven Airport ook wel heet, zal dus aangepakt worden.

Uiterlijk omgeving Eindhoven Airport Boulevard aangepakt
Huidige uitstraling rondom terminal.
Foto: MdTurck

Door de verbouwing zal het geheel er straks een stuk aangenamer uitzien, maar ook beter bereikbaar zijn voor de reizigers die naar de terminal willen. Een van de voordelen hiervan is dat het gebied autoluw zal worden. Ook zal er een groene en duurzame uitstraling zijn, aldus Eindhoven Airport. De Airport Boulevard is uitgestrekt vanaf de terminal tot en met parkeren P4.

Uiterlijk omgeving Eindhoven Airport Boulevard aangepakt
Kaart omgeving Eindhoven Airport
Foto: Eindhoven Airport

Werkzaamheden

Eindhoven Airport heeft afgelopen vrijdag 17 mei samen met STRABAG Nederland B.V. de overeenkomsten ondertekend voor deze werkzaamheden. STRABAG zal vanaf oktober 2019 starten met de werkzaamheden. Deze werkzaamheden die moeten leiden tot een nieuwe look van Airport Boulevard worden in fases uitgevoerd. Dit om de overlast voor reizigers in die tijd zo minimaal te houden. De werkzaamheden zullen in maart 2020 klaar moeten zijn. Het geheel zal er dan zoals in de afbeelding hieronder uit komen te zien.

Uiterlijk omgeving Eindhoven Airport Boulevard aangepakt
Nieuwe look Eindhoven Airport Boulevard
Foto: Eindhoven Airport

Bron & beeldmateriaal: Eindhoven Airport & M.dTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *