Eindhoven Airport na lange tijd weer goed bereikbaar

Eindhoven Airport na lange tijd weer goed bereikbaar

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eindhoven Airport wilde afgelopen jaar de nieuwe parkeergarage in gebruik nemen. De garage werd aan de voorkant van de luchthaven gebouwd. Echter stortte een deel van de garage net voor de opening en het zomerseizoen in. Een blamage voor verschillende partijen. Vele sluitingen van andere gebouwen in Nederland volgde. Inmiddels is de luchthaven weer normaal bereikbaar.

Wat was er ook alweer met die garage?

TNO en adviesbureau Hageman concludeerde in september afgelopen jaar dat er een bouwfout was gemaakt bij de garage nabij Eindhoven Airport. De vloeren waren opgebouwd uit prefabplaten die aan elkaar waren gekoppeld door een koppelstaaf. Maar bij die verbinding aan elkaar ging het fout. Door de hogere temperaturen op 27 mei en de fouten stortte de boel in. Daarna is een groot gebied afgesloten en continue onder controle geweest. Na onderzoek sloten nog meer gebouwen in Nederland vanwege dezelfde constructie.

Op 2 januari begon de sloop van de garage in Eindhoven. Dit zou ongeveer drie maanden duren, en dat klopt wel zo’n beetje. De sloopwerkzaamheden zijn namelijk afgerond.

Hoe nu verder?

De verkeersomleidingen zijn, door het afronden van de sloopwerkzaamheden, opgeheven. Hierdoor is de Luchthavenweg weer geheel toegankelijk en kun je gemakkelijk bij de ingang van de luchthaven komen.

De garage wordt afgebroken.

Voor ophalen en wegbrengen wordt parkeerterrein P1 in gebruik genomen. Ook kunnen bussen en taxi’s hier terecht. In beperkte mate kun je hier ook kort parkeren (<2 uur). Vanaf eind april is het mogelijk op kort te parkeren op P0.

Wil je langer parkeren ga dan naar P3 of P5, of neem de bus vanaf Eindhoven Station. Meer informatie over parkeren op Eindhoven Airport vind je hier.

Het parkeerprobleem bij de luchthaven zal ook nog wel even aanhouden. Deze maand start BAM nog met de bouw van de nieuwe garage. Deze moet klaar zijn in juni 2019, net op tijd voor de grote drukte van het zomerseizoen van 2019. Bij de nieuwe bouw zal er extra gelet worden op de constructie. Zo’n fout kan men zich natuurlijk niet nog eens veroorloven.

Beeldmateriaal: Omroep Brabant & NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *