Grootste vliegveld Beijing Daxing geopend2 min leestijd

Grootste vliegveld Beijing Daxing geopend

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op 15 september was het zo ver. Het grootste vliegveld ter wereld nabij Beijing is geopend. De president van China, Xi Jinping opende het megagebouw Beijing Daxing International Airport (PKX). Het futuristische gebouw is gebouwd in de vorm van een zeester en heeft een oppervlakte van maar liefst 700.000 vierkante meter. KLM gaat hier voorlopig nog niet heen vliegen, anderen wel.

Grootte

Eerder schreven we op InsideFlyer al over het nieuwe vliegveld op dat op zo’n 30km van zuid Beijing afstand ligt. Er is onder andere een nieuwe metrolijn en snelweg naar de luchthaven aangelegd om deze te bereiken. Deze zijn met de ingebruikname van de luchthaven ook geopend. De bouw van dit grote project is vijf jaar geleden begonnen en zo goed als af. Het heeft een hoop geld gekost, zeker 15 miljard euro. De komende tijd zal de luchthaven in fases opengaan.

De luchthaven is onder andere gebouwd om de drukke luchthaven Beijing Capital International Airport te ontlasten. Daarom wil men in 2021 al 45 miljoen reizigers vervoeren vanaf de nieuwe luchthaven. In 2025 moet dit al flink gegroeid zijn naar 72 miljoen en in de verdere toekomst naar 100 miljoen reizigers per jaar.

Nieuw vliegveld Beijing Daxing bijna gereed voor oplevering

Vliegen

Bij de opening waren enkele maatschappijen uitgenodigd om een eerste vlucht vanaf de nieuwe luchthaven te maken. Vanaf a.s. maandag 30 september kunnen de eerste vluchten geboekt worden. Onder andere British Airways zal Beijing Capital International Airport inruilen voor Beijing Daxing Airport. Ook China Southern, China Eastern en Air China zullen gaan vliegen vanaf deze luchthaven. Een deel van de vluchten zullen overigens nog wel gewoon vanuit de andere luchthaven worden uitgevoerd. Vanaf 27 oktober zal Britisch Airways onder andere gaan vliegen op de nieuwe luchthaven.

Nieuw vliegveld Beijing Daxing bijna gereed voor opleveringChina Southern zal wel de grootste worden op Daxing. Deze maatschappij zal maar liefst 40% van de slots vullen. Er blijft uiteindelijk 20% over voor maatschappijen buiten China. Voorlopig zal KLM nog niet vliegen naar deze luchthaven.

Bron & beeldmateriaal: Beijing Daxing, South China Morning Post

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *