Wereldwijd loungetoegang voor slechts €21 per bezoek

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchthavenlounges kunnen de ideale plek zijn om voor een vlucht even te wachten, te werken of wat te eten. Als je slechts af en toe vliegt maar toch een keer de lounge in wil dan zijn de mogelijkheden tegenwoordig beperkt. Toegang is meestal op basis van een premium cabine ticket of elite status, of een lidmaatschap van programma zoals Priority Pass. Loungebuddy was vroeger een goede optie om een éénmalige pas te kopen maar helaas is dit tegenwoordig alleen maar beschikbaar voor American Express kaarthouders. Gelukkig is er een truc om tóch éénmalige toegang aan te schaffen en nog goedkoper ook!

Dragonpass

Dragonpass is een ander loungeprogramma dat vergelijkbaar werkt als Priority Pass. Je kunt kiezen uit verschillende lidmaatschappen waar dan al dan niet een aantal loungebezoeken is inbegrepen. Een (extra) los bezoek kost vervolgens 31 USD. Best wel aan de prijs en je moet dus een abonnement afnemen. Gelukkig is er een optie om een gratis digitaal lidmaatschap te krijgen!

Als eerste moet je je hiervoor aanmelden bij Regus; bekend van de tijdelijke kantoren. Als je daar eenmaal bent ingelogd ga je naar Services en voordelen. Klik vervolgens op Luchthavenlounges. Je wordt vervolgens doorgeleid naar de site van Dragonpass. Hier kan je je aanmelden voor een gratis app lidmaatschap. Hiermee kan je van het Dragonpass netwerk van meer dan 1100 lounges gebruik maken voor slechts 19 GBP, zo’n €21 op dit moment, per bezoek!

Na aanmelding ontvang je een email met je lidmaatschapsnummer en pincode. Download dan de Dragonpass app en meld je aan. Hier kun je met creditcard bezoeken toevoegen aan je account voor 19 GBP per keer/persoon. Bij de receptie van de lounge laat je dan de QR code scannen. Niet-gebruikte passen kun je binnen de geldigheid van je account weer laten terugstorten.

Goedkoper

Je betaalt nog steeds voor loungetoegang, maar dit kan erg schelen met andere aanbieders of directe boekingen. De prijs staat bovendien vast, behalve voor een kleine selectie aan duidelijk luxere locaties. Enkele voorbeelden:

  • Aspire Lounge 41 Amsterdam: bij Loungebuddy en direct bij Swissport
  • British Airways Lounge Schiphol: niet bij andere aanbieders los te boeken
  • No1 Lounge Heathrow: €46 bij Loungebuddy en vanaf €37 rechtstreeks online
  • Ahlan First Class Lounge Dubai: €36 bij Loungebuddy en €61 rechtstreeks online
  • Plaza Premium Lounge Hong Kong: €46 bij Loungebuddy en €67 online

Met deze ‘truc’ betaal je via Dragonpass dus in alle gevallen €21!

Reacties

  1. Jaap zegt

    Ik zie Ahlan First Class Lounge Dubai tussen de voorbeelden staan. Kan niet vaak genoeg zeggen dat ik dit de fijnste lounge vind waar ik ooit ben geweest. Bij speciale dieetwensen maakt de kok zonder extra kosten een fijne maaltijd. Buffet en drankjes dik in orde. Echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *